top of page
  • Tom

OLS Meijel 2022

Eindelijk ! Na 2 jaar uitstel is het dit jaar eindelijk opnieuw gelukt om een OLS te organiseren. Schutterij Sint Willibrordus uit Meijel tekende hiervoor present. Met 135 schutterijen en gildes uit Belgisch- en Nederlands Limburg was het een waar volksfeest. Met een prachtige optocht en diverse wedstrijden in tal van disciplines. 24 schutterijen hebben zich weten te plaatsen voor het kavelen op zaterdag 9 juli. Na een waar slagveld tijdens het korpsschieten waren nog maar 33 van de 130 schutterijen in de race. Vervolgens duurde het slechts één kavelronde om onder de grens van 30 schutterijen te komen. Ook onze vrienden van de Sint-Jozefgilde in Lommel-Kolonie wisten zich niet te plaatsen.

De drumband begeleide, met een kleine delegatie, de Sint-Jozefgilde tijdens de OLS optocht. Meer dan 30000 mensen vatte post langs de optochtstraten in het centrum van Meijel. Altijd weer heerlijk om voor zo'n massa mensen te mogen spelen. En het mag gezegd, de sound van de drumband was afgelopen zondag TOP. De reacties van de toeschouwers waren hartverwarmend. Menigeen swingende lekker mee op de beat.

Tijd voor een feestje dus ! En ook dat kunnen ze op het OLS als geen ander. De feesttent barste uit haar voegen en de gezellige 'Limburgse' muziek deinsde over het terrein. Heerlijk om na 2 jaar weer terug op het OLS te zijn. De winnaar van het Kavelen volgende week mag het OLS 2023 organiseren. Met nog maar 2 Belgische schutterijen in de running is de kans dus groter dat we opnieuw naar Nederland mogen, of zorgen de Belgen alsnog voor een verrassing ? In ieder geval kijken wij er opnieuw naar uit. Bedankt Meijel, u was fantastisch, en wij natuurlijk ook :-)


Een stuk van de optocht kan je ook hier bekijken: https://limburg.bbvms.com/view/L1_video/4860023.html

Vanaf minuut 26 zie je ons in actie.


65 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page