top of page
  • Tom

Henri wat zijn we trots op jou !

Op vrijdag 21 juni 2024 werd in de Trouwzaal van het Huis van de Stad Henri Michiels gehuldigd. Een fantastisch muzikant van onze vereniging, een vriend van iedereen en een geweldig mens. Op 86-jarige leeftijd is hij al 77 jaar spelend lid van onze vereniging. Dit mag uniek genoemd worden, zoals burgemeester Bob Nijs met regelmaat in zijn lofrede voor Henri vermeldde. Hij ontving een officiële eremedaille van erkentelijkheid en verdienstelijkheid van het Vlaams ministerie van cultuur, uitgereikt door minister Jan Jambon, als erkenning voor alles wat hij voor de Koninklijke Harmonie Hoop in de Toekomst heeft betekend.

We zijn als vereniging, en met uitbreiding ook de hele stad, bijzonder trots om zo iemand in ons midden te hebben. Bij aankomst in het Huis van de Stad vormden alle leden van de Harmonie een erehaag voor Henri en zijn echtgenote. Ze werden opgewacht door burgemeester Bob Nijs, schepen van cultuur Peter Vanderkrieken en voorzitter van de harmonie Piet Kuppens. Na de plechtigheid mocht Henri op zijn tenortuba nog een stuk meespelen.

Henri's invloed reikt verder dan Lommel. In 1961 zorgde hij voor een vriendschap tussen Hoop in de Toekomst en de Duitse fanfare uit Niederburg. Ook een delegatie van deze Duitse vrienden was vandaag aanwezig om Henri te eren.

Na afloop van de plechtigheid en receptie op het stadhuis werd er ter ere van Henri nog een feestje gebouwd in zaal Harmonie. Dit gebeurde onder het genot van een hapje en een drankje, en de muziek van D'n Kapotte Bugel, de blaaskapel van onze vereniging waar Henri ook deel van uitmaakt.

Henri, we hopen dat je nog jaren als muzikant maar ook als vriend in ons midden mag blijven. Bedankt voor al het moois dat je al die jaren voor ons gebracht hebt.


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page