2009
Maestro 'Twirling' please
Op de laatste dag van het jaar, donderdag 31 december 2009, werd er duchtig gefeest. Piet Kuppens en Marijke Wouters tekenden voor een prima organisatie van onze nieuwjaarsparty. Eerst werd er een lekker stukje gegeten van het Breugeliaans buffet, dat voor ons gemaakt werd door traiteur Marc Slenders. Piet en Stijn Dilissen waren DJ van dienst en wisten de sfeer er goed in te brengen. Samen met vrienden en familie werd de overgang gevierd van oud naar nieuw en dit tot in de vroege uurtjes.
​
Op woensdag 23 december 2009 organiseerden onze majorettes een galafeestje ter afsluiting van het werkjaar. Alle majorettes straalden in hun prachtige galakledij. Dat het feestje heel geslaagd mag genoemd worden hoeven we je niet te vertellen. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Piet Kuppens, lid van de drumband, werd op zaterdag 19 december 40 jaar. Samen met familie, vrienden en kennissen werd dit gevierd in ons harmonielokaal. De dresscode voor dit feestje was disco style. Iedereen was dan ook kleurrijk uitgedost. De drumband feliciteerde de jarige met een klein verrassingsconcert.
Zaterdag 19 december 2009 trouwde Ann Martens, klarinettiste bij de harmonie, met Frank Vreys. De huwelijksplechtigheid ging door in de Sint-Antoniuskerk van Lommel-Barrier. We wensen het kersverse stel veel geluk in hun verdere leven.
Op zaterdag 12 december 2009 ging in de bossen aan De Soeverein een groot middeleeuws Volkschfeest door. Je werd teruggeflitst naar de tijd toen er nog echte heksen bestonden en ridders te paard voorbij zoefden. Je werd verrast door middeleeuwse muziek, dans en ambachten. Misschien kwam je wel een sterrenwichelaar, een rattenvanger of een kruidenvrouwtje tegen? Achter elke hoek en kant kon er gevaar schuilen. Je moest je hoeden voor de pest, de beul of andere donkere gevaren. Eens je schrik overwonnen kon je je dukaten spenderen aan een overvloedige tafel vol heerlijke middeleeuwse gerechten en goddelijke dranken. In dit Boschland was de fantasie van schilders nooit ver weg en kon je door de bomen de warmte van een winters bos zien.
Onze drumband voerde in dit geheel een act op samen met balletgroep Pantarei en Het Gelukkige Alvermannetje.
Ons jaarlijks Ceciliafeest was op zaterdag 14 november 2009. Met de hele groep, majorettes, drummers en muzikanten trokken we op pad, voor een eerste cafébezoek bij Het Trefhuysch waar de stemming er al vroeg in kwam. Verder ging het naar café 'T Torenhuis.
''s Middags aan de koffietafel ging Rob Van Noppen, deken van Lommel, ons in het gebed voor.
Tijdens het middageten werden de nieuwe leden voorgesteld. Twee nieuwe majorettes Kimberly Vanmeert en Petra Van Deurzen. Bij de drumband mochten ze Eric Theunissen, Tim De Kuster en Rouy Boons verwelkomen. Tevens werden er enkele eretekens uitgereikt.
45 jaar muzikant:
Ghislaine Kuppens.
45 jaar bestuurslid:
Gerard Van de Weyer.
55 jaar muzikant:
Fons Borrenbergs.
Na het middageten was er een muzikale rondgang door de centrumstraten met bezoek aan taverne Erasmus en discotheek Postiljon.
Ons avondmaal werd ook dit jaar verzorgd door traiteur "Het Oventje".
Na dit feestmaal werd Piet Kuppens en Marijke Wouters in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange financiële en materiële steun aan onze vereniging.
Ondertussen zat iedereen te wachten op de opening van het avondfeest. De gebroeders Jens en Sander Gerits zorgden voor muziek tot in de vroege uurtjes.
Woensdag 11 november 2009 was er de herdenking van wapenstilstand. Naar jaarlijkse gewoonte werden oud-strijders, burgemeester en schepenen, alsook afvaardigingen van de brandweer, politie, civiele bescherming, de Lommelse jeugd, het rode kruis en schuttersgilden, opgehaald aan het raadshuis en in stoet naar de dekanale kerk van Lommel-Centrum gebracht. Na de misviering werden er bloemen en kransen neergelegd aan het monument voor de gesneuvelde oorlogsslachtoffers. De harmonie speelde hier "Two Fatherlands" en het "TenVelde". Dan ging het terug in stoet naar het praathuis waar de genodigden een receptie werd aangeboden en de overhandiging van eretekens ter ere van gedecoreerden en oud-strijders volgde .
Onze harmonie speelt om de twee jaar een groots concert in CC De Adelberg. Dit ging door op zaterdag 7 november 2009. Zij brachten een zeer gevarieerd programma met als thema filmmuziek, onder leiding van Karel Geboers. Titel van het concert was dan ook "At The Movies". De talrijke toeschouwers konden genieten van de muziek, terwijl op een projectiescherm beelden werden getoond uit de films. Solisten waren Kris De Bie op trompet en Anja Van Engeland als sopraan. Ook onze eigen jeugd liet van zich horen. Katrien Brusselaers en Dominique Fonteyn speelden als solist op dwarsfluit en trombone. Hilde Lemmens presenteerde het concert.
Kris De Bie werd geboren te Haacht op 22 december1976. Hij behaalde in het Lemmensinstituut te Leuven zijn Masterdiploma voor trompet bij Léon Pétré. Op jonge leeftijd is hij tevens laureaat van "Jong Tenuto" geweest. Momenteel is deze veelbelovende jonge solist verbonden aan de "Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht" en is hij een veel gevraagde musicus in het "Nationaal Orkest van België" en in de "Philharmonie van Antwerpen" .
Anja Van Engeland, een talent van eigen bodem, behaalde in 1999 het diploma “Meester in de muziek”, optie zang, bij Dina Grossberger aan het Lemmensinstituut te Leuven met grootste onderscheiding en kamermuziek met grote onderscheiding. Nadien specialiseerde zij zich in zang en opera aan het Antwerps conservatorium bij Lucienne Van Deyck en Guy Joosten. Tijdens het schooljaar 2000-2001 kreeg ze een intense opleiding in operastudio Vlaanderen.
Anja geeft ook zangles in de muziekhumaniora Kindsheit Jesu te Hasselt. Zij wordt momenteel vocaal gecoacht door Suzanne Eken en Elisabeth Promonti.Zij volgde meestercursussen zang bij dhr Huttenlocher, Harry Van Berne, Cyndia Sieden, Mia Besselinck, Ann Rachel-Morgan, Robert Alderson, Mary Brennan. In 2000 won ze de kunstaanmoedigingsprijs van de stad Lommel.
Twirling "De Zonnebloempjes" uit Lommel-Kerkhoven organiseerden op zondag 25 oktober 2009 een vrije wedstrijd voor majorettes. Deze ging door in sporthal " 't Geleeg" in Leopoldsburg. Onze majorettes van groep 1 namen hier aan deel en behaalden een vierde plaats met 63,9%. Een puike prestatie van onze majorettes.
Van lekker eten zijn onze leden zeker niet vies. Op zaterdag 10 oktober 2009 organiseerde de harmonie voor de achtste maal een eetfestijn. Meer dan 330 mensen kwamen genieten van een lekkere lasagne, zalmschotel of frieten met een halve haan, videe of stoofvlees. Ondanks de grote drukte die er op sommige momenten heerste is dit eetfestijn goed verlopen. Natuurlijk
was dit alleen mogelijk met de hulp van al onze leden, waarvoor bedankt.
Op zondag 4 oktober 2009 vond de provinciale wedstrijd majo/twirl plaats. Deze organisatie van vlamo-Limburg en twirling De Heibloem ging door in de sporthal van Meeuwen.
Onze majorettes namen hier deel met 3 groepen in de categorie team dance. De preteen groep behaalde 72,1 %, de juvenile groep behaalde 68,1 % en de senior groep behaalde 65,85 %.
De preteen groep behaalde met hun uitslag brons in hun categorie.
​
Op zondag 4 oktober 2009 organiseerden de Lommese Schuttersgilden het 16de Nationaal Koningschieten aan evenementenhal De Soeverein in Lommel.
Na de traditionele misviering in de kerk van Lommel-Centrum trok een kleurrijke optocht, geopend door onze harmonie, met alle gildes en schutterijen in hun folkloristische klederdracht vanuit het centrum naar de ateletiekpiste aan het sportcentrum. Hier verzamelden alle gildes op het paradeplein en werd na de openingsceremonie het 16de Nationaal Koningschieten voor geopend verklaard.
In de namiddag kon de bezoeker kennis maken met de verschillende schietdisciplines zoals de handboog, kruisboog, buks, karabijn,... Ook was er een speciale kinderwedstrijd voor de lagere scholen. Basisschool Balu uit Lutlommel ging hier met de prijzen naar huis.
Maar het hoogtepunt was toch het Nationaal Koningschieten. De drumband begeleide alle koningsparen naar de schietboom, waarna het schieten kon beginnen. Meer dan zestig koningen uit alle disciplines schoten met een buks naar de houten vogel, die gemaakt werd door Henri Weyen, het oudste actieve lid van de St.-Ambrosiusgilde. En zoals steeds speelde geluk hierin een grote rol. Limburger Robby Rijmenants van St.-Renardis Camerlo (Genk) schoot de laatste splinter stuk, en kroonde zich hiermee tot nationaal koning 2009.
De St.-Sebastiaangilde uit Lommel mocht de prijs ontvangen voor de grootste groep tijdens de optocht.
Onze majorettes namen op zondag 27 september 2009 deel aan een vrije wedstrijd voor majorettes en twirlers. Deze wedstrijd was een organisatie van majorettes The Twirlstars uit Lankaken.
Groep 1 is in categorie team dance twirl juvenile 3de geworden (van de drie) en zijn met een beker naar huis gekomen. Groep 2 is 3de geworden van de 7 in categorie team dance twirl preteen en zijn ook met een beker naar huis gekomen.
In het weekend van 18-20 september 2009 vonden onze jaarlijkse Septemberfeesten plaats. Elke dag van deze feesten werd ingevuld door een groep van onze vereniging.
Vrijdag was er een concertavond. Gastkorps was harmonie St.-Cecilia uit Hamont. Zij stonden onder leiding van Kurt Neven. Onze harmonie stond onder leiding van Karel Geboers. Voor de presentatie van ons concert tekende Hilde Lemmens.
Zaterdag traden onze drummers aan. In samenwerking met VLAMO-Limburg Regionale Bond Noord organiseerden zij een slagwerkfestival. De concerten die hier gebracht werden, zijn niet verbonden aan een wedstrijd, maar alle groepen krijgen achteraf een verslag met tips om zich kwalitatief te verbeteren. Elke drumband kan één of meerdere uitvoeringen laten beoordelen. Onze drumband liet het werk Samba Queen van K. Nijsse beoordelen. Voor de kwaliteitsbevorderende begeleiding stonden Chris Opsteyn en Argo Penné. Drumband De Eendracht uit Hamont-Lo, St.-Cecilia uit Grote Brogel, St.-Jozef uit Kleine Brogel en Hoop in de Toekomst uit Lommel lieten het beste van zichzelf zien en horen.
Voor de presentatie zorgde Gerard Van de Weyer.
Zondag trokken onze majorettes en drumband door de centrumstraten waar de Herfstfeesten van de handelaars uit Lommel plaatsvonden. Dan ging het terug naar ons lokaal waar een heus dansfestival van start ging op het pleintje voor de harmoniezaal. Tijdens deze middag waren er dansdemonstraties van onze majorettes. Gastkorps deze middag was dansgroep Lida uit Neerpelt. Kinderen konden zich naar hartelust uitleven op een springkasteel, deelnemen aan enkele oude volksspelen of genieten van een lekkere pannenkoek.
De drumband zette ondertussen de optocht door de centrumstraten verder.
Om goede uitvoeringen te kunnen geven, moet er regelmatig worden geoefend. Op zondag 6 september 2009 organiseerde onze drumband een speciale repetitie. Deze ging door aan het voetbalterrein van Heuvel VV. Bedoeling was om een kleine show in te studeren tegen het Nationaal Koningschieten in Lommel. Tevens was dit een ideale gelegenheid voor iedereen om zich nog eens te oefenen in het marcheren en de verschillende commando's en stokbewegingen van onze tamboer-maître.
Na deze afmattende repetitie was er tijd voor een kleine barbecue. Vleesbakker van dienst was onze schuttersvriend Guy Van den Boer.
​
Op zaterdag 5 september 2009 speelde onze harmonie een benefietconcert in Begeleidingscentrum Ter Heide in Zonhoven.
Ter Heide is een gespecialiseerd centrum dat mensen ondersteunt met een meervoudige diepe of ernstige verstandelijke handicap. Het begeleidingscentrum Ter Heide richt zich naar peuters, kleuters, kinderen, adolescenten, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen met een handicap.
Ons Harmonieorkest mocht dit concert openen. Zij speelden ook enkele nummers samen met muziekgroep Heinsberg. Deze groep bestaat uit een 6-tal bewoners van verschillende leefgroepen. Samen met hun begeleiders maken en beleven zij muziek. Het resultaat - in de maat of wat minder in de maat, op de juiste toon of een beetje vals - is niet zozeer van belang. Des te belangrijk is het plezier en het genot dat deze bewoners beleven aan muziek. Het mag gezegd worden dat zij dit voortreffelijk hebben gedaan en met hun inzet en enthousiasme het publiek op hun hand wisten te krijgen.
Na de pauze brachten onze drumband en majorettes afwisselend hun optredens. En ook zij kregen veel belangstelling van het publiek.
Het Koninklijk Muziekverbond van België en De Limburgse Muziekfederatie, koepelorganisaties van al wat de amateur-muziek aangaat, organiseerden dit benefietconcert ism de betrokken instelling. André Corthouts mocht als voorzitter van deze koepelorganisaties een cheque overhandigen van 3000 euro aan de mensen van Ter Heide.
De EGS, Europese Gemeenschap voor (historische) Schuttersgilden, is de overkoepelende organisatie van alle schuttersgilden in Europa. Indachtig de leuze " Voor God, Koning en Vaderland " ontmoeten de Europese Schuttersgilden elkaar tijdens toernooien. Het hoogtepunt is het EST, het Europees Schutterstreffen, waar in een sportieve strijd wordt beslist wie de Koning van de Europese schutters is.
Op 28-29-30 augustus 2009 viel de eer Kinrooi te beurt om dit feestelijk toernooi te organiseren.
Zaterdag 29 augustus streden zo'n 450 koningen en 180 prinsen voor de felbegeerde titel van Europese schutterskoning en -prins. 540 schutterijen uit 9 Europese landen vaardigden voor deze wedstrijd hun koningen en prinsen af. Voor een schutter staat dit feest gelijk met het Europees kampioenschap!
Naar schatting 15000 mensen zakten op de tweede dag van dit groot evenement naar Kinrooi af.
Onze drumband had de eer om al deze koningen naar de schietbomen te begeleiden. Onder grote belangstelling viel de uitgeschoten koningsvogel om 18u40 u op de grond. Het laatste schot werd gelost door Mario Geissler van St. Sebastianus Schützenbruderschaft e.V. Leutesdorf uit Duitsland.
Bij de prinsen (schutters tot 25 jaar) viel de eer te beurt aan Sebastian Spille van St. Hubertus Schützenbruderschaft Ermke , eveneens uit Duitsland.
Beiden werden in optocht, ook weer door onze drumband, naar de kerk begeleid waar de druk bijgewoonde kroningsmis werd gehouden. Het publiek kon de mis op een groot scherm volgen in de sporthal. Uiteraard volgde 's avonds het koningsbal.
Zondag waren 30.000 bezoekers te gast in Molenbeersel dat zelf zo'n duizend inwoners telt. Op de feestweide waren koningen en keizers in berenmutsen te zien, bordjesdragers met daarop steden als Keulen en Warschau, maar ook dorpjes waar geen mens al van gehoord heeft. Ridders in goudgele metalen kostuums gaven hun paard de sporen en stapten door het publiek, soms met heftige kanonschoten op de achtergrond.
Het orgelpunt van dit Europees folkloristisch topevenement is de optocht die zes uur lang door de straten van Kinrooi trok. Zo'n 10.000 schutters uit België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Kroatië, Tsjechië, Polen en Frankrijk brachten er een kleurrijk en zeer gevarieerd beeld van het Euopees schutterswezen! Onze drumband liep hier voor de St-Jozefgilde waar zij samen met Sint-Ambrosius en Sint-Sebastiaan de Lommelse Schuttersgilden vertegenwoordigden.
Ook dit jaar mocht onze harmonie de misviering opluisteren in de kerk van Lommel-Centrum op zaterdag 22 augustus 2009. Met deze traditie opent de harmonie traditioneel de kermis.
Na de misviering trok de harmonie, samen met drumband en majorettes, door de kermisstraten van Lommel.
Op kermismaandag was het weer barbecuetijd. Ongeveer 60 hongerigen schoven aan voor een lekker stukje vlees met aangepast groentebuffet, verzorgd door traiteur "Het Oventje".
De barbecue werd vooraf gegaan met een kleine receptie voor de schenkers en de maaksters van onze nieuwe gordijnen. We bedanken hiervoor Jos Jansen en Henk Van der Stek die ons de stoffen leverde en onze bereidwillige naaisters Rina Mannaerts en Maria Steurs.
Kermiswoensdag is traditioneel fietsdag. Met 17 fietsers vertrokken we op pad. Langs landelijke gebieden en duizenden coniferen fietsten we dit jaar een hele toer door Nederland. Bestemming was fietsrestaurant De Sleutel in Riethoven. De ene had er al wat meer moeite mee dan de andere, maar uiteindelijk geraakte iedereen ter plaatse.
Opperste concentratie was er nodig tijdens het jaarlijks verenigingschieten, een organisatie van de Koninklijke Gilde Sint Sebastiaan uit Lommel. Dit ging door op zaterdag 15 augustus 2009 aan domein de Groote Hoef in Lommel. Negen verenigingen zouden deze middag hun kans wagen.
Met zeven mensen (Piet Kuppens, Luc Bogaerts, Stijn Van Broekhoven, Leen Weckx, Stijn Dilissen, Joris Willems en Christof De Jong) van de drumband werd er elke ronde een zestal gevormd. De bedoeling was om zo snel mogelijk 10 blokjes te schieten van de 16 meter hoge schietboom. Van elk zestal mocht om beurt iedereen proberen om zijn blokje eraf te schieten. De eerste ronde verging het ons nog niet zo goed. We moesten ons waarschijnlijk nog wat inschieten. Met ons zestal haalden we slechts één blokje naar beneden. De tweede ronde ging het al iets beter. Drie schutters raakten toen het kleine blokje dat slechts 1,5 cm groot was. In de derde ronde kwamen we pas echt los. Elke schutter schoot raak en met deze laatste zes blokjes haalde de drumband als eerste de 10 blokjes naar beneden en werd dus winnaar van het verenigingschieten.
Na het verenigingschieten kon men zich nog inschrijven voor het individueel schieten. Hier mocht Katleen Blommé van onze drumband met de hoofdprijs naar huis.
Op zondag 5 juli 2009 vond het Oud Limburgs Schuttersfeest plaats in Neer (Leudal (NL)), het grootste schuttersfeest van Belgisch en Nederlands Limburg. Meer dan 60000 mensen waren aanwezig om de optocht, het schieten en de nevenactiviteiten op het feestterrein te bewonderen. Enkele van onze drummers speelden mee met St.-Jozefsgilde uit Lommel-Kolonie tijdens de optocht met 156 kleurrijk uitgedoste schuttersgilden. Tijdens de schietwedstrijd viel de Lommelse St.-Sebastiaansgilde, spijtig genoeg, al tijdens de eerste ronde uit. De St.-Jozefsgilde bereikte de tweede ronde, maar dan viel ook voor hen het fatale schot. De uiteindelijke winnaar werd Schutterij Sint Jan uit Grubbenvorst (NL) .
In het weekend van 27 en 28 juni 2009 namen enkele majorettes deel aan een tweedaags vormingsweekend voor twirling. Deze organisatie was van Vlamo Nationaal.
Zaterdagmorgen vertrokken ze richting Tongerlo, waar het Sporta-centrum ligt met een groot aanbod aan sportterreinen, sporthallen en slaapgelegenheid.
Van half tien tot één uur en van twee tot zes uur hebben de meiden een behoorlijke training gekregen en vele nieuwe oefeningen geleerd. Deze werden hen aangeleerd door instructrices zoals Annick, Kelly en Annelies,... .
Tijdens dit weekend staat niet enkel twirling op het programma, maar ook dans en gymnastiek.
Uiteraard werd er ook aan ontspanning gedacht. s'Avonds was er nog een avondactiviteit met waterspelen, oude volksspelen en dergelijke. Daarna was het tijd om de oogjes te sluiten na een drukke en warme dag.
Zondag na een heerlijk ontbijt zijn ze terug met volle moed aan hun oefeningen en nieuwe combinaties begonnen.
Van vier uur tot half vijf was er een klein optreden van alles wat ze op die twee dagen geleerd hadden.
De majorettengroep werd vertegenwoordigd door Yentl, Kimberly, lana, Ann, Inge, Maaike, Sanne, Femke, Laura en Marijke.
Kortom, het was alweer een leerrijk, leuk en gevarieerd weekend!
​
Marc en Sonja Lambrechts stapten 25 jaar geleden in het huwelijksbootje. Reden genoeg om dit te vieren, samen met de drumband, vrienden, familie en geburen. Op zaterdag 27 juni 2009 organiseerden zij dan ook een feestje in onze harmoniezaal. Na een lekkere barbecue zette de diskjockey de feestklanken in en zorgde zo voor een goed gevulde dansvloer. Traditioneel speelt de drumband enkele nummers voor het feestpaar en dat was nu niet anders. Met Marc als special act en Sonja als dirigent werd dit een gesmaakt optreden. We wensen het zilveren bruidspaar nog veel geluk in hun verdere leven.
Zoals vorig jaar waren we weer te gast op het voetbaltornooi van de lansiers op vrijdag 12 juni 2009. Dit al voor de zevende keer. Hoewel er toeschouwers dachten dat het Levende Beelden festival van de stad Lommel met een week vervroegd was ;-) hebben we toch ons beste beentje voorgezet. De Sebastiaansgilde was ook dit jaar weer onze tegenstander. Na de eerste helft konden we gaan rusten met een mooie 2-0 voorsprong. Dit was waarschijnlijk te wijten aan de deelname van onze zes vrouwelijke speelsters. Ondanks bevoorradingsproblemen tijdens de rust begonnen ze met volle moed aan de tweede helft. Met een hele boel doelkansen en nooit geziene voetbalacties moest de scheidsrechter de wedstrijd affluiten met een 5-5 eindscore.
​
"Genoeg! Vanaf nu doe ik alleen nog wat ik echt wil doen...." Met deze uitspraak zette onze dirigent Karel Geboers een punt achter zijn loopbaan als muzikant bij het Belgisch Leger. Op zaterdag 6 juni 2009 organiseerde Karel dan ook een feestje in onze harmoniezaal. Samen met oud-collega's, familie, vrienden en kennissen nam hij afscheid van zijn beroepscarriere. Muzikanten van De Toekomst uit Balen, St.-Eligius uit Lommel-Werkplaatsen en onze harmonie speelden bij het begin van de avond enkele marsen en natuurlijk de Brabaçonne ;-). Zijn pensionering wil echter niet zeggen dat Karel gaat stoppen met muziek. We hopen dan ook dat hij ons nog jaren muzikaal zal begeleiden.
​
Naar (een bijna) jaarlijkse gewoonte ging ook dit jaar de drumband weer eens ergens goed eten.
Organisator dit jaar was Christof De Jong.
Op zaterdag 30 mei 2009 trokken we met 18 personen naar restaurant "Het Bourgondisch Huis " in Mol.
De brochetterie van Het Bourgondisch Huis is een grillrestaurant waar de bezoeker zijn eigen menu samenstelt. Er was een royale keuze aan vlees en vis, een uitgebreid groentenassortiment, warme en koude sauzen, frieten, kroketten en gratin. We kregen bovendien all-inn, een aperitief, voorgerecht, soep en een dessertbuffet aangeboden. Ook de frisdranken, bieren en wijnen werden onbeperkt geserveerd.
Na deze meer dan geslaagde avond, waarbij de ene zijn kookkunsten al beter uitvielen dan de andere, was het tijd voor een afsluitertje in taverne Erasmus in Lommel.
​
Ons Lenteconcert, dat wij al voor de veertiende keer samen met de St.-Jozefsgilde uit Lommel-Kolonie organiseerden ging door op zaterdag 16 mei 2009 in OC “De Kom” te Lommel-Kolonie.
Voor een aandachtige zaal mocht onze harmonie dit concert openen.
Presentator Gerard Van de Weyer vroeg een applaus voor Jan Loenders die op 88 jarige leeftijd nog steeds trompet speelt bij onze harmonie. Na afloop van het concert werd het verjaardagslied gespeeld voor Chana Dingenen haar 16de verjaardag.
Vervolgens speelden en dansten onze drumband en majorettes afwisselend.
Onze majorettes hadden een speciaal dankwoord voor Ilse Cox, dank zij haar onaflatende inzet zijn de majorettes uitgegroeid tot een hechte groep.
Tevens werden er enkele eretekens uitgereikt. Aan de majorettes Marijke Schepers (10 jaar lid) en Stefanie Rosselle (15 jaar lid). Aan de drummers Jacky Bloemen en Sonja Emmers (5 jaar lid), Werner De Jong (10 jaar lid), Roger Boons (15 jaar lid) en Luc Segers (25 jaar lid).
Na deze geslaagde avond waren er bloemen voor onze instructrices en dirigenten. Goele Paps, Marijke Schepers, Peggy Smolders, Eric Willekens en Karel Geboers mochten deze ontvangen.
De drumband sloot deze avond af met een opzwepend nummer en wist zo het publiek volledig te overtuigen van deze geslaagde avond.
​
Het 57ste instrumentale Europees Muziekfestival voor de Jeugd vond plaats van donderdagavond 30 april tot maandagmorgen 4 mei 2009 . Een 100-tal jongerenensembles van over de hele wereld hadden zich aangemeld voor een Neerpeltse ontmoeting, om samen te verbroederen en mekaars cultuur te leren ontdekken en waarderen.
Voor het grote publiek was het vrijdag, zaterdag en zondag genieten van de feestelijke optochten waarbij de meer dan 3000 jonge muzikanten door de centrumstraten paradeerden naar de sporthal van het Dommelhof voor de uitbundige proclamaties.
Onze harmonie nam samen met KF Dommelgalm Neerpelt, als één groep, deel aan de feestelijke parade op zaterdag 2 mei 2009.
​
De Week van de Amateurkunsten was in Lommel aan zijn twaalfde editie toe en barst uit zijn voegen! Met meer dan 700 deelnemers wordt ieder jaar geprobeerd om aanwezig talent naar buiten te brengen en nieuw talent te doen ontwaken. Onder de noemer “Van harte” kon je proeven van kunst en cultuur in al haar vormen, geuren en kleuren. Van 24 april tot en met 3 mei 2009 deden al deze kunstenaars weer hun best om aan de hand van kunstprojecten, workshops, tentoonstellingen, dans- en toneelvoorstellingen een multidisciplinair en gevarieerd aanbod samen te stellen, dat bestemd is voor iedereen van 0 tot 99 jaar.
Onze majorettes namen op vrijdag 1 mei 2009 deel aan de Danscarrousel die doorging in CC De Adelberg. Samen met Dancekids2cool, De Vergeetmenietjes, The Golden Passion Dancers, DoReMi, Latinos sin Fronteras, The Swanny River Country Dancers en De Zonnebloempjes brachten ze een wervelende show. Alle soorten dansen kwamen aan bod in dit wervelend dansspektakel, van salsa, tot twirling, tot hip hop en countrydance. Samen vormden ze een ingrediënt voor een succesvolle, aangename namiddag.
​
Vorige zomer kreeg ons lokaal al een grondige opfrisbeurt. Deze winter werden de laatste details afgewerkt. In de herentoiletten werd een automatische spoelinstallatie op de urinoirs geïnstalleerd. Het meest zichtbare zijn echter de nieuwe gordijnen. We bedanken hiervoor Jos Jansen en Henk Van der Stek die ons de stoffen leverde en onze bereidwillige naaisters, Rina Mannaerts en Maria Steurs, die hieruit prachtige gordijnen wisten te toveren.
​
De Koninklijke Fanfare "St.-Jozef" uit Kleine-Brogel organiseerde samen met VLAMO-Limburg Regionale Bond Noord een Hafabra studieconcert.
Dit studieconcert op zaterdag en zondag 18 en 19 april 2009 werd gespeeld in OC "St.-Jozef" in Kleine-Brogel. Twaalf muziekgezelschappen uit Noord-Limburg lieten het beste van zichzelf horen voor een aandachtige jury.
Deze concerten zijn niet verbonden aan een wedstrijd, maar alle groepen krijgen achteraf een verslag met tips om zich kwalitatief te verbeteren. Elke muziekmaatschappij kan één of meerdere uitvoeringen laten beoordelen. Voor de kwaliteitsbevorderende begeleiding stonden op zaterdag Aloïs Verbeeck en Michel Vanderhoven. Zondag's was deze eer voor Michel Vanderhoven en Leon Petré. Onze harmonie speelde op zondagnamiddag en liet het werk "Land of Legends" van Andreas Ludwig Schulte beoordelen.
In ‘Land of Legends' worden we door de Duitse componist Andreas Ludwig Schulte meegenomen in de fictieve wereld van legendes, sagen en sprookjes. De inleiding van het eerste deel (The Castle) beschrijft de majestueuze contouren van de plaats van handeling.
De instrumentatie (hoorns) zorgt er mede voor dat we ons direct in Middeleeuwse sferen wanen. De toevoeging van het scherp koper geeft zelfs een heldhaftige tintje. Wanneer we door de poort naar binnen gaan blijkt dat het op binnenplaats een en al bedrijvigheid is. De pages, schildknapen en soldaten houden zich bezig met het in tact houden van de wapenuitrusting. Er wordt bier gebrouwen, vlas gesponnen, het vee wordt verzorgd en enkele ambachtslieden uit de omliggende dorpen zijn druk in de weer. In de bovenste kamer van de ronde toren verblijft een oude wijze man (The old Wizzard). Hij laat zich bijna nooit zien, niemand weet wat hij precies doet. Er wordt gezegd dat hij zich bezig houdt met tovenarij/magie. Het is een groot mysterie, in nevelen gehuld. Gefeest werd er ook. De ene keer sober de andere keer uitbundig.
De bruiloft in het derde deel heeft allure. Onder luid trompetgeschal wordt de bruid aan de hand van haar vader binnengebracht. Tijdens het feest wordt er gedanst onder begeleiding van de troubadours en natuurlijk volgt een bourgondische maaltijd.
Op zaterdag 7 maart 2009 organiseerden we een avond speciaal voor onze jongeren.
Voor sommigen was dit een eerste podiumervaring. Voor anderen een unieke kans om zich eens te laten horen en zien, zonder de geborgenheid van de grote groep.
Onze jongste majorettes, drummers en muzikanten hadden speciaal voor deze avond enkele dansjes en muziekstukken ingestudeerd.
Voor een bomvolle harmoniezaal lieten ze het beste van zich zien en horen. De majorettes stonden onder leiding van Marijke Schepers, Peggy Smolders en Ilse Cox. Piet Kuppens nam de jongste drummers onder zijn hoede en Dominique Fontein leidde het jeugdorkest. Alle jeugdige deelnemers mochten na afloop een snoepzak ontvangen uit handen van onze voorzitter. Hilde Lemmens stond in voor de presentatie.
Maandag 23 februari 2009 stonden de verklede kinderen enkele rijen dik langs de weg om al het lekkers uit de kinderstoet van Lutlommel op te vangen. De Verenigde Lutlommelaren stuurden hun 37ste optocht met maar liefst 35 wagens door het gehucht. Jeugdprins Tibo (Willekens), jeugdprinses Laura (Wouters) en nar Yani dirigeerden deze stoet vol flair. Ook onze majorettes en drumband namen deel aan deze carnavalsstoet. Onze majorettes gingen verkleed als zoemende bijtjes en de drumband ging verkleed als mexicaan.
​
Een gelegenheidsorkest bestaande uit de Koninklijke Fanfare "De Dommelgalm" uit Neerpelt, Koninklijke Harmonie "Hoop in de Toekomst" uit Lommel en enkele muzikanten van "OKRA Harmonie" Limburg speelden op zondag 26 oktober 2008 een Herdenkingsconcert in CC "Dommelhof" Te Neerpelt. De opbrengsten uit kaartenverkoop, vrije giften en het gezellig samenzijn na het concert waren voor dagcentrum " 't Fierkant " uit St.-Huibrechtslille en vzw "Berkenhof" uit Lommel-Kerkhoven, instellingen die zich inzetten voor het begeleiden van volwassenen met een handicap. Op donderdag 22 januari 2009 gingen we met enkele mensen van onze harmonie en van de fanfare uit Neerpelt hen deze opbrengsten overhandigen. Na een mooie rondleiding in dagcentrum 't Fierkant mochten we hen een cheque van 1800 euro overhandigen, te verdelen onder beide instellingen. Dat we hen hiermee een groot plezier deden was af te lezen van de gezichten van zowel het personeel als van de gasten. Uit dank boden zij ons nadien een kleine receptie aan.
​
Onze jaarlijkse algemene vergadering ging door op vrijdag 16 januari 2009. Voorzitter Gerard Van de Weyer had in zijn openingstoespraak veel lof voor de inzet en enthousiasme van verschillende leden van onze vereniging. Zonder hun inzet zou het bestaan van onze vereniging onmogelijk zijn. Ook was hij verheugd dat onze jeugd naar deze vergadering was gekomen en zo met hun interesse een garantie bieden naar de toekomst. Schatbewaarder Leon Jeurissen las het financieel verslag van 2008 en de begroting voor 2009 voor. Beiden werden unaniem door de vergadering goedgekeurd. Nadien werden de activiteiten en repetities van het voorbije jaar overlopen en de voorlopige kalender van 2009 voorgesteld. Na de rondvraag was het hoog tijd voor de nieuwjaarsreceptie die op deze vergadering volgde.
Tijdens de repetitie van dinsdag 13 januari 2009, werden de drummers getrakteerd op een eigen nieuwjaarsreceptie. Met een glaasje champagne, enkele consumpties en hapjes á volonté werd op het nieuwe muzikale jaar geklonken. Het gerstenat werd uitgegoten, nieuwjaarswensen uitgewisseld en er was gezelligheid alom met lekkers tussendoor dat door de dames keurig bereid en bedeeld werd. Deze receptie werd ons aangeboden wegens de goede opkomst en resultaten van onze groep het afgelopen jaar. Merci Piet!!
Op een succesvol en vriendschappelijk 2009!!!