top of page

2008

Mooiste groep

Op de laatste dag van het jaar, woensdag 31 december 2008, werd er duchtig gefeest. Piet Kuppens, Marijke Wouters en Luc Bogaerts tekenden voor een prima organisatie van onze nieuwjaarsparty. Eerst werd er een lekker stukje gegeten van het Breugeliaans buffet, dat voor ons gemaakt werd door traiteur Marc Slenders. Piet en Stijn Dilissen waren DJ van dienst en wisten de sfeer er goed in te brengen. Samen met vrienden en familie werd de overgang gevierd van oud naar nieuw en dit tot in de vroege uurtjes.

Op zondag 21 december 2008 speelde onze harmonie een kerstconcert.
Koninklijke Harmonie “Hoop in de Toekomst” olv Karel Geboers en zangkoor “Kempengalm” uit Hechtel-Eksel olv Maddy Loenders hadden deze middag een prachtig muzikaal programma in petto.
Een muzikale vertolking van de mooiste kerstmuziek passeerde de revue.
Dit concert ging door in de decanale kerk van Lommel-Centrum en werd gepresenteerd door Hilde Lemmens. Bij aanvang van het concert werd onze voorzitter Gerard Van de Weyer vanwege de vereniging een attentie aangeboden voor zijn 70 ste verjaardag.


Na het concert was er een gezellig samenzijn in onze harmoniezaal, waar de mensen met een gluhwein of warme choco konden napraten. En ook voor Gerard ging het verjaardagsfeest verder. Zijn kinderen hadden immers de ganse familie uitgenodigd om dit samen met hem te vieren.

"Na jarenlange samenwerking willen wij de drumband uitnodigen in ons schutterslokaal om samen met onze leden te verbroederen. Jaar na jaar staat de drumband klaar om ons te begeleiden met het Nationaal Koningschieten, en zorgen jullie voor steun tijdens andere optochten. Hiervoor willen we de drumband dan ook graag bedanken". Met deze woorden opende voorzitter, Danny Van de Boer, van de St-Jozefgilde deze verbroederingsavond die doorging op vrijdag 21 november 2008 in hun gildelokaal te Lommel-Kolonie. Aan eten en drinken was er zeker niks tekort. Er kwam zelfs een frituurwagen opdagen om alle hongerigen te spijzen. Een gezellig samenzijn dat nog duurde tot in de vroege uurtjes.

 

Ons jaarlijks Ceciliafeest was op zaterdag 15 november 2008. Met de hele groep,  majorettes, drummers en muzikanten trokken we op pad, voor een eerste cafébezoek bij de Seppenherberg waar de stemming er al vroeg in kwam.
''s Middags aan de koffietafel ging Giel Stinckens, deken van Lommel, ons in het gebed voor.
Tijdens het  middageten werden de nieuwe leden voorgesteld. Twee nieuwe majorettes Karen Cools en Yentl Van Hooghten, verder nog Shana Blanco en Arianne Snoeckx als logistiek medewerksters bij onze majorettes. Bij de drumband mochten ze Gert-Jan Haegdons en Laura Blommé verwelkomen. Tevens werden er enkele eretekens vermeld. Medailles konden spijtig genoeg niet worden overhandigd, deze waren niet op tijd toegekomen. De uitreiking hiervan zal later gebeuren.
10 jaar lid van de majorettes:
Marijke Schepers.
15 jaar lid van de majorettes:
Stefanie Rosselle.
5 jaar lid van de drumband:
Jacky Bloemen en Sonja Emmers.
10 jaar lid van de drumband:
Werner De Jong.
15 jaar lid van de drumband:
Roger Boons.
25 jaar lid van de drumband:
Luc Segers.
Enkele majorettes hadden nog een speciale verrassing voor Marijke Schepers in petto. Omdat ze mogen doorgroeien naar een hoger niveau binnen de majorettes en voortaan les zullen krijgen van hoofdinstructrice Goele Paps, wilden ze Marijke bedanken voor haar jarenlange inzet als lesgeefster aan deze groep. Immers, alles wat ze tot nu toe geleerd hebben, danken ze aan Marijke. Marijke mocht van deze groep een groot knuffeldier ontvangen.
Na het middageten was er een muzikale rondgang door de centrumstraten met bezoek aan taverne Erasmus en discotheek Postiljon.
Ons avondfeest werd ook dit jaar verzorgd door traiteur "Het Oventje".
Nadien zorgde de DJ Jens Gerits voor muziek tot in de vroege uurtjes.

 

Precies 90 jaar na het einde van de eerste wereldoorlog, klinkt de roep "Nooit meer Oorlog" harder dan ooit tevoren. Dinsdag 11 november 2008 was er de herdenking van wapenstilstand. Naar jaarlijkse gewoonte werden oud-strijders, burgemeester en schepenen, alsook afvaardigingen van de brandweer, politie, civiele bescherming, de Lommelse jeugd en schuttersgilden, opgehaald aan het raadshuis en in stoet naar de dekanale kerk van Lommel-Centrum gebracht. Na de misviering werden er bloemen en kransen neergelegd aan het monument voor de gesneuvelde oorlogsslachtoffers. De harmonie speelde hier "Two Fatherlands" en het "TenVelde". Dan ging het terug in stoet naar het raadshuis waar de genodigden een receptie werd aangeboden en de overhandiging van eretekens ter ere van gedecoreerden en oud-strijders volgde .

 

Op donderdag 30 oktober 2008 vond voor onze majorettes de eerste griezelnacht plaats. Ze hielden immers een heus halloweennachtje in ons lokaal. Na eerst lekker te hebben gegeten stonden er verschillende spelletjes op het programma. Moe en vol spanning doken ze daarna onder de wol. Sommigen sliepen de hele nacht als een roosje terwijl anderen zichzelf en anderen moed moesten inpraten ;-). 's Morgens wachtte hen, ondanks de slaapoogjes, nog een lekker ontbijt waarna ze de meest fantastische verhalen thuis konden gaan verder vertellen.

 

Een gelegenheidsorkest bestaande uit de Koninklijke Fanfare "De Dommelgalm" uit Neerpelt, Koninklijke Harmonie "Hoop in de Toekomst" uit Lommel en enkele muzikanten van "OKRA Harmonie" Limburg speelden op zondag 26 oktober 2008 een Herdenkingsconcert in CC "Dommelhof" Te Neerpelt. Dit concert werd opgedragen aan alle overleden muzikanten van alle muziekkorpsen. Karel Geboers en Marc Van Hengel dirigeerden afwisselend dit concert. Mieke Van Hengel stond in voor de presentatie. Na het concert was er mogelijkheid tot napraten in het lokaal van KF Dommelgalm. De opbrengsten uit kaartenverkoop, vrije giften en het gezellig samenzijn in het muzieklokaal van KF Dommelgalm werden volledig verdeeld onder dagcentrum " 't Fierkant " uit St.-Huibrechtslille en vzw "Berkenhof" uit Lommel-Kerkhoven, instellingen die zich inzetten voor het begeleiden van volwassenen met een handicap.

Twirling "De Zonnebloempjes" uit Lommel-Kerkhoven organiseerden op zondag 26 oktober 2008 een vrije wedstrijd voor majorettes. Deze ging door in sporthal " 't Geleeg" in Leopoldsburg. Onze majorettes namen hier aan deel. Laura van Houdt danste solo in de categorie juvenile (7-9 jaar) en behaalde 63,3%, Laura Blanco danste solo in de categorie preteen (10-12 jaar) en behaalde 69,3%. Femke Brans en Karen Cools traden aan als duo in de categorie juvenile en behaalden 68,7%. Ook werden er nog 2 groepsdansen (team dance) uitgevoerd. In de categorie juvenile behaalden ze 65,7% en in de preteen 70,3%. Een puike prestatie van onze majorettes.

Van lekker eten zijn onze leden zeker niet vies. Op zaterdag 11 oktober 2008 organiseerde de harmonie voor de zevende maal een eetfestijn. Meer dan 330 mensen kwamen genieten van een lekkere lasagne, zalmschotel of frieten met een halve haan, videe of stoofvlees. Ondanks de grote drukte die er op sommige momenten heerste is dit eetfestijn goed verlopen. Natuurlijk was dit alleen mogelijk met de hulp van al onze leden, waarvoor bedankt.

Met één grote lijnbus vertrok onze drumband, de St.-Jozefsgilde en de St.-Sebastiaansgilde al vroeg in de ochtend naar Genk. Op zondag 5 oktober 2008 organiseerde het Verbond der Schuttersgilden uit Genk, het 15de Nationaal Koningschieten op schietstand "De terril" in Winterslag. 
Na de traditionele misviering in de Heilig Hartkerk in Winterslag trok, ondanks het barslechte weer met aanhoudend regen, een kleurrijke optocht  met alle gildes en schutterijen in hun folkloristische klederdracht vanuit het centrum naar het feestterrein.
In de namiddag kon de bezoeker kennis maken met de verschillende schietdisciplines zoals de handboog, kruisboog, buks, karabijn,... 
Maar het hoogtepunt was toch het nationaal koningschieten. De drumband begeleide alle koningsparen naar de schietboom, waarna het schieten kon beginnen. Meer dan zestig koningen uit alle disciplines schoten met een buks naar de houten vogel. En zoals steeds speelde geluk hierin een grote rol. Limburger Erik Ketelslegers van Koninklijke Schuttersgilde St.-Blasius uit Rijkhoven schoot uiteindelijk de vogel naar beneden, en kroonde zich hiermee tot nationaal koning 2008.
De St.-Ambrosiusgilde uit Lommel mocht de prijs ontvangen voor mooiste historische groep tijdens de optocht en onze drumband kreeg een speciale prijs voor hun jarenlange trouwe inzet tijdens het Nationaal Koningschieten.

Vlamo Limburg organiseerde in samenwerking met "The Twirlstars" uit Lanaken, het Provinciale Tornooi voor Majorettes in de sporthal van Rekem op zondag 5 oktober 2008. Onze majorettes namen hier aan deel. Laura van Houdt danste solo in de categorie juvenile (7-9 jaar) en behaalde 68,7%, Laura Blanco danste solo in de categorie preteen (10-12 jaar) en behaalde 69,8%. Ook werden er nog 2 groepsdansen (team dance) uitgevoerd. In de categorie juvenile behaalden ze 68,9% en in de preteen 62,85%. Een puike prestatie van onze majorettes.

Donderdag 25 september 2008 overleed Jacques Tournier op 82 jarige leeftijd (27/12/1925-25/09/2008). Jacques was 13 jaar (1954-1967) voorzitter van onze harmonie. Een citaat van zijn opvolger "Jacques Tournier was een nobele figuur die zichzelf vergat - en alle sport, vooral de edele sport met raad en daad op de hoogste trap van ontwikkeling wilde verheffen". Wij wensen de bedroefde familie veel moed en sterkte in deze moeilijke dagen.

In het weekend van 19-21 september 2008 vonden onze jaarlijkse Septemberfeesten plaats. Elke dag van deze feesten werd ingevuld door een groep van onze vereniging.
Vrijdag was er een concertavond. Gastkorps was fanfare St.-Trudo uit Helchteren. Zij stonden onder leiding van Guido Dreessen. Onze harmonie stond onder leiding van Karel Geboers. Chris Houben, lid van Koninklijke fanfare Nut en Vermaak uit Overpelt, kwam onze harmonie versterken met zijn bastuba. Voor de presentatie van beide concerten tekende Hilde Lemmens.
Zaterdag traden onze drummers aan. Gastkorps voor deze avond was de drumband van fanfare Unitas uit Mierlo-Hout (NL) onder leiding van Jan Van der Sommen. Onze drumband stond, uitzonderlijk, onder leiding van Erwin Van de Weyer en Piet Kuppens. Apotheose van deze avond was het gezamenlijk optreden van beide drumbands. Samen speelden zij het werk Bongo Solomatic van Jan Schipper. Ook deze concerten werden gepresenteerd door Hilde Lemmens.
Zondag trokken onze majorettes en drumband door de centrumstraten waar de Herfstfeesten van de handelaars uit Lommel plaatsvonden. Dan ging het terug naar ons lokaal waar een heus springkastelenfestival was opgesteld op het pleintje voor de harmoniezaal. Kinderen konden zich naar hartelust uitleven op deze springkastelen. Tevens kregen zij de mogelijkheid om zich door onze grimeurs te laten schminken of te genieten van een lekkere pannenkoek of suikerspin. Tijdens deze middag waren er dansdemonstraties van onze majorettes. Gastkorps deze middag waren de Dance Kids 2 Cool uit Lommel-Werkplaatsen. De drumband zette ondertussen de optocht door de centrumstraten verder.

 

Op vrijdag 19 september 2008 trouwde Peggy Smolders van de majorettes met Ronny Vanesch. We wensen het kersverse stel veel geluk in hun verdere leven.
 

Maaseik was zondag 7 september 2008 muziekstad. Honderden muzikanten van 42 korpsen uit de Euregio palmden de binnenstad in tijdens de Euregioparade. Deze gebeurtenis viel reeds in de smaak van duizenden bezoekers in 2006 te Maastricht. Het is een 2-jaarlijkse organisatie van beide Limburgen met steun van hun provinciale besturen. Na een parade door de centrumstraten werden er op zes verschillende locaties concerten gegeven. Het evenement lokte ondanks het wat mindere weer heel wat volk naar Maaseik. Ook het traditioneel knapkoekbakken door de Maaseikse "Meisterbäckers" kon op veel belangstelling rekenen. Ook onze vereniging nam deel aan deze Euregioparade, samen met een delegatie van de St.-Sebastiaansgilde. En dat we het goed deden bleek uit de prijzen die we wonnen. Zo mocht Marijke Schepers de trofee voor beste hoofdmajorette in ontvangst nemen. De verrassing was echter dat KH Hoop in de Toekomst de publieksprijs voor de mooiste groep kreeg!

Ook dit jaar mocht onze harmonie de misviering opluisteren in de kerk van Lommel-Centrum op zaterdag 23 augustus 2008. Met deze traditie opent de harmonie traditioneel de kermis.
Na de misviering trok de harmonie, samen met drumband en majorettes, door de kermisstraten van Lommel.
Op kermismaandag was het weer barbecuetijd. Ongeveer 60  hongerigen schoven aan voor een lekker stukje vlees met aangepast groentebuffet, verzorgd door traiteur "Het Oventje".
Kermiswoensdag is traditioneel fietsdag. Met 21 fietsers vertrokken we op pad. Langs landelijke gebieden in de Antwepse kempen trokken we langs de Grote en de Molse Nete. Bestemming dit jaar was Het Belshof in Geel. De ene had er al wat meer moeite mee dan de andere, maar uiteindelijk geraakt iedereen, ondanks een gebroken ketting, ter plaatse.

 

Op magische vrijdag 8 augustus 2008 (8-8-8) trouwden Gunther van Genechten en An Geebelen. Gunther speelde enkele jaren trompet bij onze harmonie en An was jarenlang lid van onze drumband. Door hun drukke bezigheden moesten beiden spijtig genoeg even afhaken bij onze vereniging. Maar, op hun huwelijksfeest dat doorging in feestzaal Holheide in Overpelt, werd heel de drumband uitgenodigd. Bij het jonge echtpaar kwamen dan ook vele emoties los toen de drumband speciaal voor hen een verrassingsoptreden speelden. Na dit optreden gaf An dan ook haar belofte om terug te keren naar de drumband. We wensen het kersverse paar, samen met hun kindjes, veel geluk in hun verdere leven.
 

Iedereen weet dat wij een prachtige harmoniezaal hebben, maar om deze mooi te houden is er het nodige onderhoud nodig. Daarom kreeg in de week van 19 tot 26 juli 2008 onze zaal een grondige poetsbeurt. Er werden reinigingswerken uitgevoerd aan het plafond en draagbalken, de verlichting werd vernieuwd en kleine elektriciteitswerken uitgevoerd, de geluidsinstallatie werd aangepast, ... Verder kregen de muren, deuren en ramen in de ganse harmoniezaal en inkomhal een nieuw kleurtje. Twee weken later werd het cafégedeelte onder handen genomen, het magazijn werd heringericht en geschilderd en ook het podium kreeg een opknapbeurt. We bedanken dan ook iedereen die zich voor korte of langere tijd heeft ingezet om onze harmoniezaal opnieuw te doen schitteren.

Op woensdag 16 juli 2008 speelde onze harmonie voor het eerst een parkconcert in het kader van Lommel Leeft. Dit parkconcert ging door in het Burgemeesterspark, de achtertuin van ons harmonielokaal. Samen met vendeliersgroep De Stokkeslagers uit Pulderbos werd deze avond verzorgd.
Vendelgroep “De Stokkeslagers” uit Pulderbos werd in 1994 opgericht. De vendeliers waren vroeger allemaal actief in KLJ-verband, maar al verschillende jaren gestopt. Toen er in 1994 in het dorp een honderdjarige werd gevierd, vroeg men aan een aantal oud-vendeliers om mee te gaan in de praalstoet, en de vlag ging weer aan het zwaaien….. Waar aanvankelijk de eerste optredens letterlijk beperkt bleven tot onder de kerktoren, zijn ze de laatste jaren de internationale toer opgegaan met optredens in Nederland, Frankrijk, Duitsland en enkele maanden geleden nog op de Europeade in Nuoro, Sardinië. Tijdens het parkconcert gaven de vendeliers, net als onze harmonie, een optreden in twee delen.
Onze, bijna voltallige, harmonie speelde ook dit concert onder leiding van Karel Geboers. Speciaal voor dit optreden werden er enkele oudere muziekstukken opnieuw ingestudeerd. We wisten het talrijk opgekomen publiek zeker te bekoren met o.a. de Florentiner Mars, Os Passaros do Brasil, Limburg Fantasie, ...
De presentatie voor de De Stokkeslagers gebeurde door An Verspecht, Hilde Lemmens mocht het concert van de harmonie presenteren.

 

Op zondag 6 juli 2008 organiseerden twirlinggroep De Zonnebloempjes uit Lommel-Kerkhoven een barbecue met Vlaamse kermis. Deze ging door in zaal Den Horst in Lommel-Kerkhoven. Onze majorettes verzorgden hier verschillende mooie optredens.
N

og op zondag vond het Oud Limburgs Schuttersfeest plaats in Opoeteren, het grootste schuttersfeest van Belgisch en Nederlands Limburg. Meer dan 35000 mensen waren aanwezig om de optocht, het schieten en de nevenactiviteiten op het feestterrein te bewonderen. Enkele van onze drummers speelden mee met de drumband van de St.-Sebastiaansgilde tijdens de optocht met 160 kleurrijk uitgedoste schuttersgilden, terwijl andere drummers zorgden voor ondersteuning met muzikaal tromgeroffel bij de St.-Jozefsgilde. Tijdens de schietwedstrijd viel de St.-Sebastiaansgilde, spijtig genoeg, al tijdens de eerste ronde uit. De St.-Jozefsgilde bereikte de tweede ronde, maar dan viel ook voor hen het fatale schot. De uiteindelijke winnaar van dit schuttersfeest werd St.-Sebastianus uit het Nederlandse Neer.

 

Op zaterdag 5 juli 2008 vonden in Neerpelt de opnames plaats van het populaire telvisieprogramma Fata Morgana met als thema "Mexicaanse Fiesta". Eén van de uitdagingen was een authentiek Mexicaans optreden met 100 mariachi's die samen Guantanamera zingen. Tijdens de volksvergadering van woensdag vonden ze gehoor bij vijftiger Eddy Declerck, trompetist in hart en nieren bij onze harmonie en bij fanare Dommelgalm uit Neerpelt. "Donderdagavond ga ik repeteren in zaal Pax op de Grote Heide. Als trompetist en inwoner van Neerpelt wil ik mijn steentje bijdragen" aldus Eddy. Zijn vrouw Annie Covemaeckers ging helpen bij het naaien van 500 hangmatten, een andere uitdaging in het programma. Uiteindelijk slaagde Neerpelt erin om alle 5 sterren te behalen.

Naar (een bijna) jaarlijkse gewoonte ging ook dit jaar de drumband weer eens ergens goed eten.
Organisators dit jaar waren Ivo Martens en Ann Janssens.
Op zaterdag 28 juni 2008 trokken we met 18 personen naar Japans restaurant "Oriental" in Mol.
Hier kregen we Japans Teppanyaki met kok aan tafel. Na eerst onze kimono te hebben aagetrokken werden er Japanse gerechten met vlees of vis geserveerd. Deze moesten met stokjes worden gegeten wat voor sommigen toch wel een klein probleempje was. Het mag gezegd dat dit avondvullend etentje meer dan geslaagd was.

 

Voor de zesde keer namen we deel aan het voetbaltornooi van de Lansiers op vrijdag 13 juni 2008. Deze deelname is telkens weer vriendschappelijk en sportief. Ook dit jaar speelden we onze wedstrijd tegen de St.-Sebastiaansgilde. In beide ploegen stonden zowel jongeren als ouderen opgesteld en ook de meisjes konden best hun mannetje staan op het veld. Dit jaar traden wij aan met een erg verjongde ploeg. Ondanks de inbreng van jeugdige spelers en de aanmoedigingen van onze niet voetballende muzikanten moesten wij toch het onderspit delven. De wedstrijd eindigde met een 10-1 overwinning voor de St.-Sebastiaansgilde.

Stefan Thijs, lid van de Koninklijke Schuttersgilde Sint Gertrudis uit Beverst, kent ons al jaren van onze optredens tijdens het Nationaal Koningschieten. Telkens zei hij: "Als ik ooit trouw wil ik dat de drumband van Lommel op mijn bruiloft komt spelen", en Stefan heeft woord gehouden. Op zaterdag 31 mei 2008 trouwde Stefan met Els Fransis. Deze bruiloft ging door in feestzaal 't Driessent in Diepenbeek. Niemand, behalve het bruidspaar, was op de hoogte van onze komst. Het mag dan ook gezegd worden dat dit voor de aanwezige gasten een totale verrassing was. Wij speelden tijdens de receptie en mochten nadien de bruiloftsgasten naar hun feesttafel begeleiden. Na ons optreden mochten wij aanschuiven aan een prachtig verzorgd broodjesbuffet. We wensen het kersverse paar veel geluk in hun verdere leven.

 

Ons Lenteconcert, dat wij al voor de dertiende keer samen met de St.-Jozefsgilde uit Lommel-Kolonie organiseerden ging door op zaterdag 17 mei 2008 in OC “De Kom” te Lommel-Kolonie.
Voor een overvolle zaal mocht onze harmonie dit concert openen.
Vervolgens speelden en dansten onze drumband en majorettes afwisselend.
Onze majorettes hadden een speciaal dankwoord voor Marijke Schepers voor haar inzet als instructrice van onze jongste majorettes en voor Goele Paps voor haar inzet als instructrice van onze oudere majorettes. Verder bedankten zij Gerard Van de Weyer, onze voorzitter, voor de kansen die zij kregen om van de majorettes terug een mooie en dynamische groep te maken. Omdat zij allemaal een nieuwe trainingsoutfit mochten ontvangen dankten zij hun sponsor Piet Kuppens en Marijke Wouters van Brico Lommel. Tevens was er een staande ovatie voor Ilse Cox, dank zij haar onaflatende inzet zijn onze majorettes uitgegroeid tot een hechte groep.
Afsluiten deden de oudste majorettes met een prachtige dans op muziek van de musical Moulin Rouge. Met deze dans, die zij ook opvoerden op het Dansfestival in de Week van de Amateurkunsten, wisten zij het publiek volledig op hun hand te krijgen.

Onder het motto "Vreemdgaan Toegestaan " vond in Lommel de 11de Week van de Amateurkunsten plaats van vrijdag 25 april tot en met zondag 4 mei 2008.

 

Heel wat Lommelaren zijn zeer intens bezig met één of andere kunsttak. Tijdens dit evenement krijgen deze amateurkunstenaars een kans om hun passie en creativiteit met het grote publiek te delen.
Amateurkunsten geven kleur, adem en inspiratie aan de samenleving.
Onze vereniging had een mooie stand opgebouwd op de cultuurbeurs op zondag 4 mei 2008 in CC De Adelberg.
Lommelse verenigingen en amateurkunstenaars gaven demonstraties, optredens of workshops. De verschillende verenigingen konden zich zo voor stellen aan het grote publiek.
 

Zaterdag 3 mei 2008 trouwde Ivo Martens, trompettist bij de harmonie en lid van onze drumband, met Ann Janssens, saxfoniste bij de harmonie. Na de huwelijksplechtigheid, die werd opgeluisterd door enkele van onze muzikanten, in de kerk van Lommel-Kolonie speelde de drumband een serenade voor het huwelijkspaar. We wensen het kersverse stel veel geluk in hun verdere leven.
 

In het kader van de Week van de Amateurkunsten namen onze majorettes deel aan een Dansfestival op zaterdag 3 mei 2008 in CC De Adelberg. Voor de 2e maal op rij, brachten 6 Lommelse dansgroepen: Dancekids2cool, De Vergeetmenietjes, The Golden Passion Dancers, majorettes Koninklijke Harmonie Hoop in de Toekomst, Doremi en De Zonnebloempjes, een wervelende show. Twirling, hip hop en garde passeerden de revue en zorgden voor een aangename namiddag!

 

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) van 1 tot 5 mei 2008 in het Noord-Limburgse Neerpelt heeft dit jaar weer een recordaantal bezoekers op de been gebracht. 
De 56ste editie van het EMJ was er een van hoog niveau. Dat blijkt uit reacties van juryleden, na afloop van de optredens van de koren.
Liefst 90 koren uit 26 landen over drie continenten, met voor het eerst een koor uit Japan, kwamen naar Neerpelt en lieten zich muzikaal beoordelen, maar kwamen vooral ook om muzikaal te verbroederen.
Voor het grote publiek was het vrijdag, zaterdag en zondag genieten van de feestelijke optochten waarbij de meer dan 3000 jonge muzikanten door de centrumstraten paradeerden naar de sporthal van het Dommelhof voor de uitbundige proclamaties.
Onze harmonie nam samen met KF Dommelgalm Neerpelt, als één groep, deel aan de feestelijke parade op vrijdag 2 mei 2008.

Stijn Van Broekhoven, slagwerker bij drumband en harmonie, en Leen Weckx, clarinettiste bij onze harmonie, zijn vijf jaar samen en dat wilden ze niet onopgemerkt laten voorbij gaan.
Tevens vierden ze hun 25ste en 18de verjaardag.
Samen met de drumband, muzikanten, familie en vrienden vierden ze dit op zaterdag 26 april 2008 in ons muzieklokaal. De dresscode voor dit feestje was Hawaii. Iedereen was dan ook kleurrijk uitgedost en onze harmoniezaal onderging een heuse gedaanteverwisseling.
Traditioneel speelt de drumband enkele nummers en dat was nu niet anders.
Stijn en Leen, wij wensen jullie nog vele mooie jaren samen.
 

De Koninklijke Fanfare "Eendracht" uit Eksel organiseerde samen met VLAMO-Limburg Regionale Bond Noord een Hafabra studieconcert.  
Dit studieconcert op zondag 13 april 2008 werd gespeeld in OC "De Geer" in Eksel. Acht muziekgezelschappen uit Noord-Limburg lieten het beste van zichzelf horen voor een aandachtige jury.
Deze concerten zijn niet verbonden aan een wedstrijd, maar alle groepen krijgen achteraf een verslag met tips om zich kwalitatief te verbeteren. Elke muziekmaatschappij kan één of meerdere uitvoeringen laten beoordelen. Voor de kwaliteitsbevorderende begeleiding stonden Conrad Onclin en Michel Vanderhoven. Onze harmonie speelde op zondagvoormiddag en liet het werk "Haexdocnk" van Guido de Ranter beoordelen.
Haexdonck werd gecomponeerd in opdracht van de gemeente Kapelle-op-den-Bos ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van Kanunnik Jaak Muyldermans en is een oude schrijfwijze van de huidige wijk “Oxdonk” waar hij heeft geleefd.
In dit driedelige werk omschrijft de componist de verschillende menselijke facetten van Muyldermans' rijke leven. Het eerste deel, langzaam en dromerig, omschrijft de schrijver/poëet. Het tweede dissonante deel met veel slagwerk, vertelt van zijn tijd als legeraalmoezenier tijdens de eerste wereldoorlog.
Het derde, hymneachtige deel, schildert zijn tijd als priester.

 

Voor de tweede keer organiseerde de drumband, samen met de Lommelse schuttersgilden, een verbroederingsavond op zaterdag 23 februari 2008. Het is een unieke kans om de prille drumband van de St.-Sebastiaansgilde aan het werk te zien. Zij speelden, onder leiding van Piet Kuppens, twee nieuwe marsen voor ons. Na dit jonge geweld was het de beurt aan onze drumband, die onder leiding van Eric Willekens het publiek wisten te bekoren. Maar het hoogtepunt was toch het werk "Marsvaardig" dat speciaal voor deze avond werd ingestudeerd en samen werd gespeeld door de St.-Sebastiaansgilde en onze drumband. Na het muzikaal gedeelte was er de gelegenheid om elkaar wat beter te leren kennen. Want ook al zien wij mekaar regelmatig, tijdens de schietactiviteiten en optredens van onze drumband is er meestal te weinig tijd om eens rustig met elkaar te kunnen praten. Bij een hapje en een drankje werd dit ruimschoots goed gemaakt en dit tot in de vroege uurtjes. Voor de muziek zorgde Jan Van Endert, lid van de St.-Jozefsgilde.

 

De weergoden waren de 36ste kinder- en jeugdcarnavalsstoet op maandag 4 februari 2008 gunstig gezind. Waar het de hele voormiddag pijpenstelen regende bleef het 's namiddags tijdens de stoet droog. Jeugdprins, in de stoet van de Verenigde Lutlommelaren, was Wout I (Biesmans). Vanop zijn prinsenwagen dirigeerde de 11-jarige vol flair een superlange kindersoet met maar liefst 39 groepen. De jonge prins mocht tijdens deze stoet 1500 kilo snoep uitdelen aan de duizenden toeschouwers. Ook onze majorettes en drumband namen deel aan deze stoet. De majorettes gingen verkleed als 'Bad Girls' en de drumband verkleedde zich als Mexicaan.

 

Ook onze majorettes organiseerden hun eigen nieuwjaarsreceptie. Deze ging door op donderdag 31 januari 2008. Dat dit een leuk feestje was staat buiten kijf. Die avond troffen zij ook hun voorbereidingen voor de kindercarnvalstoet van Lutlommel. Eigenhandig maakten zij hun carnavalskledij voor de kinderstoet. De meest knotsgekke outfits werden gemaakt; dit beloofd voor de stoet van maandag.

 

In het weekend van 26 en 27 januari 2008 namen onze majorettes deel aan een tweedaags vormingsweekend voor twirling. Deze organisatie van Vlamo Limburg ging door in het Blosocentrum "Kattevenia" te Genk. Deze vorming werd gegeven door verschillende lesgeefsters zodat de majorettes de gelegenheid kregen nieuwe oefeningen aan te leren.

 

Onze jaarlijkse algemene vergadering ging door op vrijdag 25 januari 2008. Voorzitter Gerard Van de Weyer had in zijn openingstoespraak veel lof voor de inzet en enthousiasme van majorettes en drumband. Ook was hij verheugd dat er zich het voorbije jaar enkele jeugdige muzikanten bij het harmonieorkest hebben aangesloten en zo een garantie bieden naar de toekomst. Er was ook een oproep voor nieuwe bestuursleden en mocht vertellen dat er zich 2 jonge mensen kandidaat hebben gesteld. Schatbewaarder Leon Jeurissen las het financieel verslag van 2007 en de begroting voor 2008 voor. Beiden werden unaniem door de vergadering goedgekeurd. Nadien werden de activiteiten en repetities van het voorbije jaar overlopen en de voorlopige kalender van 2008 voorgesteld. Na de rondvraag was het hoog tijd voor de nieuwjaarsreceptie die op deze vergadering volgde.

 

Op zaterdag 19 januari 2008 organiseerde onze vereniging een nieuwjaarsconcert in ons lokaal. Bij het begin van het concert werd er één minuut stilte gevraagd in nagedachtenis aan Jacky Van Meensel. Dit concert werd dan ook geheel aan hem opgedragen. Voor een propvolle zaal mocht de harmonie dan het nieuwjaarsconcert openen. Voor het eerst brachten zij voor het Lommelse publiek o.a. "Tin Tin" van Dirk Brossé (arr. Johan de Meij), "The Wizard of Oz" van Harold Arlen (arr. James Barnes) en "Haexdonck" van Guido de Ranter.
Na de muzikanten was het de beurt aan onze majorettes. Zij brachten enkele mooie dansen waarbij ook de allerjongsten het beste van zichzelf konden laten zien. Onze oudere majorettes brachten een dans waarmee zij ook deelnamen aan de vrije wedstrijd van vlamo en een dans die zij ook opvoerden tijdens de Lommelse Kerstsuite. Instructrice Goele Paps bracht als toemaatje nog een solodans.
Ten slotte was het podium voor onze drumband. Tijdens hun concert brachten zij voor het eerst "Acid train" van Tambour du Bronx (arr. Erwin Van de Weyer).
De presentatie van het concert gebeurde door Hilde Lemmens.

Op de eerste repetitie van 2008, op dinsdag 8 januari, werden de drummers getrakteerd op een eigen nieuwjaarsreceptie. 
Deze repetitie was goed begonnen doordat eerder die dag een nieuwe lichting leerlingen begon, na een grootschalige reclamecampagne. Dat deze campagne een groots succes is geworden was duidelijk doordat er maar liefst 13 nieuwelingen zijn gestart! Er waren zelfs onvoldoende trommelstokken.
De leeftijd varieert van 6 tot 40 jaar. Als deze nieuwkomers volharden, is onze toekomst verzekerd!
Doordat deze nieuwelingen begonnen zijn, mochten de 1 ste jaars overlappend doorschuiven naar de “groten”. Dit verliep erg goed. De sfeer werd nog beter doordat Piet de receptie alvast aankondigde met maar liefst 3 gratis consumpties en hapjes á volonté!
De consumpties werden door hem getrakteerd wegens de goede opkomst en resultaten van onze groep het afgelopen half jaar. Merci Piet!!
Om half tien konden we eindelijk de repetitie afsluiten en van plaats wisselen met het zangkoor die ook een receptie hield.
Het gerstenat werd uitgegoten, nieuwjaarswensen uitgewisseld en er was gezelligheid alom met lekkers tussendoor dat door de dames keurig bereid en bedeeld werd.
Eigenlijk was het dubbel feest want Luc Segers was pas papa geworden van zijn dochter Lore!
Op een succesvol en vriendschappelijk 2008!!!

bottom of page