top of page

2007

Rot-Weiss 40 jaar

Vreugde en verdriet liggen heel kort bij elkaar. Op de laatste dag van het jaar, maandag 31 december 2007, werd er toch nog duchtig gefeest. Piet Kuppens, Marijke Wouters en Luc Bogaerts tekenden voor een prima organisatie van onze nieuwjaarsparty. Eerst werd er een lekker stukje gegeten van het Breugeliaans buffet, dat voor ons gemaakt werd door traiteur Marc Slenders. Piet en Stijn Dilissen waren DJ van dienst en wisten de sfeer er goed in te brengen. Samen met vrienden en familie werd de overgang gevierd van oud naar nieuw en dit tot in de vroege uurtjes.

 

Woensdag 26 december 2007 overleed Jacky Vanmeensel op 63 jarige leeftijd (19/02/1944-26/12/2007). Jacky was muzikant in hart en nieren. Hij was 55 jaar spelend lid van Koninklijke Fanfare «Dommelgalm» Neerpelt,  40 jaar lid van de  Koninklijke Harmonie «Hoop in de Toekomst» Lommel, en sinds hij op brugpensioen was ook nog lid van de «OKRA-VLAMO harmonie Limburg». Jacky speelde bastuba, het zwaarste instrument van de harmonie, en dit zonder mopperen. Dit instrument was immers Jacky zijn leven. We zullen Jacky ook herinneren als iemand die er graag bij was, graag plezier maakte. Hij was een sociaal iemand die graag praatte en makkelijk vrienden maakte. Hij kon dan ook urenlang de meest fantastische verhalen, moppen en fratsen vertellen.
Zijn begrafenis, in de parochiekerk van Neerpelt-Boseind op maandag 31 december 2007, werd opgeluisterd door één groot orkest, samengesteld met de leden van de verenigingen waarvan Jacky lid was.
Wij wensen zijn echtgenote Laura Hermans, zijn kinderen Joeri en Gisela veel sterkte en moed in deze zeer moeilijke dagen.
 

"Wat de ezel zag", het kinderboek van de Vlaamse schrijver Frank Adam, diende als basis voor de derde Lommelse Kerstsuite. Deze ging door op zondag 23 december 2007 in de Soeverein.
De hoofdrol in het muziek-, dans- en zangspektakel was weggelegd voor de ezel. Niet zomaar een ezel, maar één die zijn linkeroor verloren speelde en met zijn rechter allerlei stemmen hoort.
Meer dan 300 deelnemers van een vijftiental Lommelse verenigingen, sloegen de handen in elkaar met enkele professionelen. Regisseur-choreograaf Luc Morren bewerkte deze theatervoorstelling tot een kerstsuite. Lucien D'Joos zorgde als coördinator voor de nodige ondersteuning. Het indrukwekkende decor - een grote boekenkast - was van Koen Lemmens. Luc Vanhelmont praatte als verteller het verhaal aan mekaar. Voorts waren er de dansers van Imago Tijl , sopraan Anja Van Engeland en Sofie Van de Eynde op theorbe (bastokkelinstrument uit de familie van de luit).
Onze drumband bracht in deze kerstsuite samen met balletschool Pantarei "Acid train" van Tambour du Bronx. Samen met onze majorettes brachten ze "Ritmo l'Afrique" van Walter Mertens. Verder mochten onze jongste drummers het kinderkoor begeleiden met "Little drummer boy" van K. Davis.
Het geheel van de kerstsuite werd muzikaal ondersteunt door het orkest Amicitia onder leiding van Johan Mertens.
Met deze kerstsuite kregen de deelnemers uit het Lommelse verenigingsleven de kans om hun talent en inzet te tonen in professionele omstandigheden op een groot podium en dit voor een talrijk opgekomen publiek.

 

Het Ceciliafeest op zaterdag 17 november 2007 was het sluitstuk van het werkjaar. Op zaterdagmorgen verzamelen om 9.15 uur is voor iedereen niet zo evident, maar toch konden we rekenen op een grote opkomst van onze leden. 
In de voormiddag ging het richting Seppenherberg waar de stemming er al vroeg in kwam.
''s Middags aan de koffietafel ging Giel Stinckens, deken van Lommel, ons in het gebed voor. De stad Lommel werd vertegenwoordigd door  burgemeester Walter Creemers.
Tijdens het  middageten werden de nieuwe leden voorgesteld. Twee nieuwe majorettes Anouk en Veronique Blomme, 1 drumster Carina Gerinckx en 2 muzikanten dwarsfluit Anneleen Gerits en Chana Dingenen, stelden zich voor aan de rest van de groep.
Na het middageten was er een muzikale rondgang door de centrumstraten met bezoek aan taverne Erasmus en discotheek Postiljon.
Ons avondfeest werd ook dit jaar verzorgd door traiteur "Het Oventje".
Nadien zorgde de DJ Toon Gielen voor muziek tot in de vroege uurtjes.

 

Zondag 11 november 2007 was er de herdenking van de wapenstilstand. Naar jaarlijkse gewoonte werden de oud-strijders, burgemeester en schepenen, alsook afvaardigingen van de brandweer, politie, civiele bescherming, de Lommelse jeugd en schuttersgilden, opgehaald aan het raadshuis en in stoet naar de dekanale kerk van Lommel-Centrum gebracht. Na de misviering werden er bloemen en kransen neergelegd aan het monument voor de gesneuvelde oorlogsslachtoffers. De harmonie speelde hier "Two Fatherlands" en het "TenVelde". Dan ging het terug in stoet naar het raadshuis waar de genodigden een receptie werd aangeboden.

Tijdens het jaarlijks koningschieten van de St.-Sebastiaansgilde schoot ondervoorzitter Stefan Daems zich in augustus 2006 voor de derde maal op rij tot koning. Vanaf het koningschieten 2007 mag hij zich dan ook keizer noemen en de zilveren keizersketting omhangen. Het behalen van deze titel is eerder iets uitzonderlijk. De vereniging wachtte immers al van 1785 op een nieuwe keizer. 
"Geluk speelt altijd wat mee" glundert Stefan. "Je moet echt het allerlaatste stukje van de houten vogel op 17 meter hoogte kunnen raken. Keizerin is nu natuurlijk mijn echtgenote Anne-Marie Van Broekhoven".
Daarom werd Stefan gehuldigd met een grootse keizersviering. Deze ging door op zaterdag 10 november 2007 in het ontmoetingscentrum van Heide-Heuvel. De twee overige Lommelse gilden, bevriende gilden uit de regio en zelfs van over de Nederlandse grens kwamen meevieren. 
Onze drumband mocht deze keizerviering opluisteren met een klein concert. En zoals gepast hadden we ook een geschenk bij voor de keizer. Speciaal voor hem lieten we een spiegel ontwerpen met daarop een afbeelding van een schutter en de jaartallen waarop Stefan zich tot koning schoot. Deze spiegel is een creatie van Danny Gordts.

 

Het herfstconcert van fanfare St.-Trudo uit Helchteren vond plaats op zaterdag 3 november 2007 in COC De Roepsteen in Helchteren.

 

Voor St.-Trudo was dit een beetje een speciaal concert. Zij speelden immers voor de laatste keer onder leiding van hun dirigent Hubert Kerkhofs. Hubert nam die avond na 17 jaren trouwe dienst als dirigent, afscheid van hun vereniging. De presentatie van hun concert was in handen van Ine Vanderlocht.
Als gastkorps die avond speelde onze harmonie. Ook voor ons was dit een beetje een speciaal concert. Voor het eerst brachten wij voor het grote publiek "Tin Tin" van Dirk Brossé (arr. Johan de Meij). De presentatie van het concert gebeurde door Hilde Lemmens.

Op zondag 28 oktober 2007 organiseerde "De Zonnebloempjes" uit Lommel-Gelderhorsten een vrije twirlingwedstrijd. Deze ging door in de sporthal van de Provil in Lommel. Voor het eerst sinds jaren namen onze majorettes nog eens deel aan een wedstrijd. Ze hebben hun herstart zeker niet gemist. Met de zes oudste majorettes (Ilse Cox, Marijke Schepers, Stefanie Rosselle, Dymphi Lambrechts, Jorina Meeuwis en Peggy Smolders) namen ze deel in de afdeling 'groot team dance senior' en behaalden een fraaie eerste plaats met 68.65 %. Dit verdient zeker een proficiat.
Een kleine samenvatting van het juryverslag:
Positieve aandachtspunten: mooi gelijk, mooie armbewegingen, precisie, teamwork, controle over het lichaam.
Negatieve aandachtspunten: niet te lang zonder baton dansen, rolls invoegen, 9 stikvals, te weinig vloergebruik.

 

Van lekker eten zijn onze leden zeker niet vies. Op zaterdag 27 oktober 2007 organiseerde de harmonie voor de zesde maal een eetfestijn. Meer dan 420 mensen kwamen genieten van een lekkere lasagne, zalmschotel of frieten met een halve haan, videe of stoofvlees. Ondanks de grote drukte die er op sommige momenten heerste is dit eetfestijn goed verlopen. Natuurlijk was dit alleen mogelijk met de hulp van al onze leden, waarvoor bedankt. Toch willen we speciaal Stijn Van Broekhoven

bedanken die helemaal alleen alle voorbereidende werken voor dit eetfestijn heeft gedaan.

 

Op woensdag 17 oktober 2007 was het "Werelddag van verzet tegen armoede". Deze manifestatie stond in het teken van "Kwaliteiten van een vereniging" en ging door in CC De Adelberg. Ingevuld door toespraken van de voorzitster en afgevaardigden van het OCMW en de provincie Limburg. Gevolgd door getuigenissen van mensen in armoede.
Na deze manifestatie vertrok er een fakkeltocht door de centrumstraten, waaraan ook onze harmonie deelnam. Meer dan 500 mensen.

Lind en Werner, onze basdrumspeler bij de drumband, zijn vijf jaar samen en dat wilden ze niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Samen met de drumband, familie en vrienden vierden ze dit op zaterdag 13 oktober 2007 in ons muzieklokaal. 
Traditioneel speelt de drumband enkele nummers. Ook onze vriend Werner moest deze keer natuurlijk meespelen. Niet alleen hij, maar ook enkele oud-leden die aanwezig waren, werden ter versterking geroepen. 
En zoals elke goede relatie werd ook deze op gepaste wijze ingezegend door de plaatselijke pastoor en andere, al dan niet, Gods toegewijde dienaars...
Werner en Lind, wij wensen jullie nog vele mooie jaren samen.

Met één grote lijnbus vertrok onze drumband, de St.-Jozefsgilde en de St.-Sebastiaansgilde al vroeg in de ochtend naar Kaulille. Op zondag 7 oktober 2007 organiseerde schutterij St-Joris Kaulille , de schuttersbond Maas en Kempen en een warme nazomerdag hier het 14de nationaal koningschieten. 
Na de traditionele misviering trok een kleurrijke optocht  met alle gildes en schutterijen in hun folkloristische klederdracht vanuit het centrum naar het feestterrein.
In de namiddag kon de bezoeker kennis maken met de verschillende schietdisciplines zoals de handboog, kruisboog, buks, karabijn,... 
Maar het hoogtepunt was toch het nationaal koningschieten. De drumband begeleide alle koningsparen naar de schietboom, waarna het schieten kon beginnen. Negentig koningen uit alle disciplines schoten met een buks naar de houten vogel. En zoals steeds speelde geluk hierin een grote rol. Met het 88ste schot haalde Jeff Vaesen, koning van Herlindis en Relindis Ellikom, de vogel naar beneden, en kroonde zich hiermee tot nationaal koning 2007.

 

In het weekend van 15  en 16 september organiseerde onze vereniging haar Septemberfeesten..
Zaterdag was er een concertavond. Dit jaar geen gastkorps maar een optreden van zowel majorettes, drumband en harmonie. Onze majorettes mochten dit concert openen en deden dat met enkele mooie dansen. De drumband bracht enkele vlotte nummers uit hun repertoire en aansluitend bracht de harmonie haar concert.
Op de vlooienmarkt, zondagnamiddag, kon iedereen weer bieden op oude en zeer oude goederen, op dingen waarvan niemand eigenlijk de bestaansreden kent, maar ook op originele en zeer mooie spullen. De aanwezigen hebben vast een mooie koopnamiddag gehad. Voor de nodige animo zorgde onze roeper van dienst Gerard Van de Weyer.
Majorettes en drumband trokken zondagmiddag over de herfstfeesten in de centrumstraten van Lommel.

 

Op zondag 2 september 2007 organiseerde de Koninklijke Harmonie Concordia uit Maaseik voor de zevende maal in successie de “Muziekhappening”. De muziekhappening is een unieke gebeurtenis , waarbij muziekkorpsen worden aangezet om opnieuw aandacht te vestigen aan het belang en de charme van straatoptredens. Dit inmiddels traditioneel geworden muziekfeest trekt jaarlijks honderden toeschouwers naar het mooie Maaseik.
Het initiatief wordt vanwege dit bijzondere muzikale doel dan ook gesteund door VLAMO de Vlaamse Amateur Muziek Organisatie. 
Ondanks het feit dat er zich dit jaar maar 4 muziekkorpsen presenteerden aan het publiek, werd dit toch weer een prachtig evenement. Zij marcheerden, al musicerend, via dezelfde route door de straten van Maaseik en verzamelden zich tot slot op de Markt, om daar o.l.v van de Maaseiker dirigent Theo Paradis, de vaste dirigent van de Koninklijke Harmonie Concordia, drie marsen te spelen, te weten 2 jubelmarsen (Grandioso en Americana van Wim Laseroms) en het Limburgs volkslied (Henri Thijssen - Arr. René Vanstreels).
Onze vereniging viel tweemaal in de prijzen met haar optreden. Onze drumbandinstructeur Eric Willekens kreeg de prijs voor beste tamboer-maître. Maar de mooiste prijs was toch voor onze majorettes. In hun spiksplinternieuwe kleedjes stalen zij de show van het grote publiek. Instructrice Marijke Schepers kreeg de prijs als beste hoofdmajorette.

 

Ook dit jaar mocht onze harmonie de misviering opluisteren in de kerk van Lommel-Centrum op zaterdag 18 augustus 2007. Met deze traditie opent de harmonie traditioneel de kermis.
Na de misviering trok de harmonie, samen met drumband en majorettes, door de kermisstraten van Lommel.
Op kermismaandag was het weer barbecuetijd. Ongeveer 50  hongerigen schoven aan voor een lekker stukje vlees met aangepast groentebuffet. Traiteur "Het Oventje" slaagde ondanks de hevige stortbuien er toch in het barbecuevuur brandende te houden.
Kermiswoensdag is traditioneel fietsdag. Deze keer speelde de regen wel spelbreker. Ondanks het barslechte weer kwamen er toch een vijftal fietsers opdagen. Al vlug werd besloten dat het in dit weer niet interessant was om te vertrekken. Een koffiestop bij café De Melchior was nog net haalbaar.

Voor de vijfde keer namen we deel aan het voetbaltornooi van de Lansiers op vrijdag 15 juni 2007. Deze deelname is telkens weer vriendschappelijk en sportief. Ook dit jaar speelden we onze wedstrijd tegen de St.-Sebastiaansgilde. In beide ploegen stonden zowel jongeren als ouderen opgesteld en ook de vrouwen konden best hun mannetje staan op het veld. Ondanks de muzikale ondersteuning van Eddy en Jacky  eindigde de wedstrijd met een 2-1 overwinning voor de St.-Sebastiaansgilde.

 

In de voorbije maanden volgde Marijke Schepers van de majorettes een cursus lesgeefster bij de Belgian Twirling Sport Federation. Voor deze cursus slaagde zij met onderscheiding. Op zondag 3 juni 2007 mocht zij dan ook haar welverdiende diploma gaan afhalen. Marijke, van harte proficiat met deze uitslag.

 

Op vrijdag 25 mei 2007 rolde de stad Lommel de rode loper uit, want die dag werden in CC De Adelberg in heuse Hollywood-stijl de LommelTV Awards uitgereikt! Lommel herbergt heel wat schitterende amateur-filmers die hun videopareltjes maar al te graag een keer zien blinken op het grote scherm.
Tijdens de LommelTV Awarduitreiking werd enerzijds het LommelTV-project, dat Alcatel precies een jaar geleden samen met de stad Lommel op poten zette, in de kijker gezet.
Een project waarbij ook onze vereniging van bij het begin betrokken was.
Anderzijds was dit een kans voor alle Lommelaars om hun videopareltjes in te zenden en kans te maken op een hele resem fantastische prijzen!
Er werden awards uitgereikt in 6 hoofdcategorieën:
* verenigingen in beeld
* sport gefilmd
* humor en absurditeit
* beste fictie / kortfilm
* beste reportage
* beste muziekclip
Daarnaast waren er ook een aantal nevenprijzen, vooral gericht op de LommelTV-deelnemers.
De vier juryleden van de LommelTV Awards hadden een zware taak: beslissen over eeuwige roem. Uit niet minder dan 59 filmpjes moesten ze zes winnaars kiezen.
Korte filmpjes, lange filmpjes, prachtige, hilarische, spectaculaire, diepzinnige en merkwaardige filmpjes passeerden de revue om beoordeeld te worden volgens de objectieve criteria inhoud/verhaal/vorm/montage.
24 Genomineerden en hun entourage wachtten in spanning af wie de winnaars zouden zijn van de LommelTV Awards. Speciaal voor deze gelegenheid ontwierp Jeroen Maes, kunstenaar van het Glazen Huis, deze unieke Award. De prijzen werden uitgereikt door een aantal vooraanstaande gasten.
Iwein Segers, 3de finalist van Comedy Casino 2007, mocht de avond op ludieke wijze aan elkaar praten. Muziek- en dansacts maakten de avond compleet. De streetdance groepen van Danssport Lommel en de drumband van de Koninklijke Harmonie “Hoop in de Toekomst” lieten tussen de verschillende uitreikingen door het beste van zichzelf zien en horen.
Onze vereniging had ook enkele filmpjes ingestuurd om een kans te maken op een LommelTV Award. Wij werden genomineerd met het filmpje “Kermis” in de categorie “Verenigingen in Beeld”. Helaas was de Award weggelegd voor een andere vereniging maar werden wij beloond met een oorkonde voor onze nominatie.

 

Onze vrienden van Fanfarecorps Rot-Weiss Niederburg bestaan dit jaar 40 jaar. Reden genoeg om de drumband uit te nodigen op hun feestweekend van 12 en 13 mei 2007.
Zaterdagmorgen vertrokken we met de bus richting Duitsland. Na een koffiestop langs de autosnelweg reden we door tot aan het stadje Bacharach aan de Rijn. Ondertussen was het middag, tijd voor een picknick en een kort stadsbezoek. Verder reden we vanuit Oberwesel steil omhoog, wat voor sommigen voor wat paniek zorgde, naar Niederburg. Bij aankomst en na de eerste contacten werden de kamers verdeeld en konden we ons even verfrissen. Echter niet voor lang want om 18 uur moest iedereen alweer paraat zijn voor een optocht door het dorp gevolgd door het avondprogramma in de feesttent. De drumband bracht hier een mooi concert voor een bomvolle tent. Voor hun 40ste verjaardag hadden we een geschenk meegenomen. Dit was een zandloper, met verwijzing naar Lommels glas en zand, met de achterliggende gedachte dat wanneer de zandloper is leeggelopen het hoog tijd is voor hen om nog eens in Lommel op bezoek te komen.
Zondagmorgen vroeg uit de veren voor een uitstekend verzorgd ontbijt. Na de nodige liters koffie en straffe verhalen van de voorbije nacht, werden de eerste deuntjes al ingezet op het fruhshoppen. 's Middags was het dan tijd voor een heerlijk middagmaal waarna de concertnamiddag kon beginnen. Maar liefst 13 muziekverenigingen lieten het beste van zichzelf horen en zien. Aan het applaus en het enthousiasme van het publiek te horen en te zien werd het optreden van de drumband erg gesmaakt. Verscheidene verenigingen informeerden zich dan ook om eventueel een concert te verzorgen op één van hun feestelijkheden. Tijdens de andere concerten was er volop tijd om te verbroederen met onze Duitse vrienden. Spijtig genoeg komt aan alle mooie liedjes een einde want tegen 19 uur was het alweer tijd om richting Lommel te rijden.

 

Nog in het kader van de Week van de Amateurkunsten namen onze majorettes deel aan een Dansfestival op dinsdag 1 mei 2007 in CC De Adelberg. Deze wervelende en oogstrelende show werd gebracht door 5 Lommelse dansgroepen: Dancekids2cool, De Vergeetmenietjes, majorettes Hoop in de Toekomst, Doremi en De Zonnebloempjes. VJI breide deze show op een unieke manier aan elkaar door een montage van enkele verrassende videofragmenten!
Aan het einde van de show werd dansgroep Doremi  gehuldigd door het stadsbestuur omdat zij 2 dagen eerder een 3de plaats behaalde met de dans "Corps Wedding" op het Europees Danskampioenschap in Frankfurt.

 

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) van 27 tot 30 april 2007 in het Noord-Limburgse Neerpelt heeft dit jaar met 35.000 toeschouwers een recordaantal bezoekers op de been gebracht. 
De 55ste editie van het EMJ verwelkomde voor het eerst deelnemers uit drie continenten, te weten Europa, Zuid-Amerika en Azië. 3.600 jonge musici van 90 muzikale ensembles en orkesten konden drie dagen lang in een zonovergoten Neerpelt hun muzikale prestaties ten beste geven.
Het festival vond dit jaar plaats bij zomerse temperaturen en dat zorgde voor gezellige beweging op verschillende locaties in Neerpelt. Voor het grote publiek was het zaterdag en zondag genieten van de feestelijke optochten waarbij de meer dan 3000 jonge muzikanten door de centrumstraten paradeerden naar de sporthal van het Dommelhof voor de uitbundige proclamaties.
Onze harmonie nam samen met KF Dommelgalm Neerpelt, als één groep, deel aan de feestelijke parade op zondag 29 april 2007.

 

Lommel viert feest, want dit jaar is de Week van de Amateurkunsten aan haar 10 de editie toe. Meer dan 800 enthousiaste deelnemers zijn het afgelopen jaar creatief geweest. Tijdens deze 10-daagse staan zij in de spotlights en tonen ze hun kunnen aan het grote publiek.


De drumband nam deel aan de opening van Week van de AmateurKunsten op vrijdag 27 april 2007 in de Soeverein.
Zij mochten spelen aan het begin van deze avond om de mensen te ontvangen. Door het goede weer deden zij dit buiten aan de inkomhal. Na de ontvangst was er een academische zitting met toespraken door de schepen van cultuur Liesbeth Vanwelsenaers en voorzitter van de cultuurraad Lucien D'Joos, daarna was het de beurt aan de verschillende amateurverenigingen. Via een 10-gangenmenu van diverse disciplines konden de verschillende verenigingen, de genodigden laten kennis maken met amateurkunst in al zijn aspecten. Bij een hapje en een drankje kon men genieten van zang, dans en muziek. Het laatste optreden van deze avond was weer voor de drumband die met hun aanstekelijke werkjes het publiek op haar hand kreeg.

De Koninklijke Fanfare "Nut en Vermaak" uit Overpelt bestaat dit jaar precies 120 jaar. Samen met VLAMO-Limburg Regionale Bond Noord organiseerden zij een Hafabra studieconcert.  
Dit studieconcert op zaterdag en zondag 21 en 22 april 2007 werd gespeeld in CC Palethe, zaal "De Zinne", in Overpelt. Verspreid over 2 dagen concerteerden er 12 muziekgezelschappen uit Noord-Limburg.
Voor de oren van een aandachtige jury zetten ze hun beste beentje voor. Deze concerten zijn niet verbonden aan een wedstrijd, maar alle groepen krijgen achteraf een verslag met tips om zich kwalitatief te verbeteren. Elke muziekmaatschappij kan één of meerdere uitvoeringen laten beoordelen. Voor de kwaliteitsbevorderende begeleiding stonden deze 2 dagen Laurens Hendrikx, Conrad Onclin en Sandro Moretti. Onze harmonie speelde op zaterdagnamiddag en liet het werk "Tumaco" van Kees Vlak beoordelen.

Op vrijdag 30 maart 2007 werd Fons Borrenbergs (basklarinet) 65 jaar. Na de repetitie trakteerde Fons de harmonie, familie, vrienden en geburen op een feestje. Fons van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

A

l voor de twaalfde keer organiseerde de harmonie samen met de St.-Jozefsgilde een lenteconcert. Dit ging door op vrijdag 23 maart 2007 in OC De Kom te Lommel-Kolonie.
Onze majorettes mochten de avond openen. Zij deden dit met verscheidene dansen waarin zowel de jongste als de al iets oudere majorettes het beste van zichzelf gaven.
De drumband speelde een programma met vooral lichte werkjes die het publiek zeker kon smaken.
De harmonie mocht dit concert afsluiten. Zij zochten het dit jaar in de western sfeer.
Het geheel van deze avond werd aan mekaar gepraat door presentatrice Hilde Lemmens.

Op zaterdag 3 maart 2007 organiseerde onze vereniging een leerlingenavond "It's Showtime". Op deze avond lieten onze jongste leden hun beste kunnen zien en horen. Enkele drummers en een muzikant speelden hun eerste muziekstuk voor een bomvolle harmoniezaal. Toch waren het vooral onze majorettes die zich deze avond lieten opmerken. Hun instructrices hadden zich geen enkele moeite gespaard om hun de mooiste dansen aan te leren. De organisatie van deze avond was dan ook vooral aan hen te danken.
I

n de GoedNieuwsKrant (bijlage van het Belang van Limburg) van dinsdag 6 maart 2007 verscheen volgend artikel:
Showtime voor enthousiaste harmonie
"It's Showtime" blokletterde de koninklijke harmonie Hoop in de Toekomst en richtte met haar jongste leerlingen een optreden in voor het grote publiek. Zowel majorettes als leden van de drumband en harmonie lieten zich zien en horen. Allemaal gaven ze het beste van zichzelf. "Het enthousiasme straalde van de gezichten af. We zijn blij nu de harmonie na enkele jaartjes de draad van dit initiatief opnieuw opneemt," klonk het na het 2 uur durende optreden in de tjokvolle zaal. Ilse Cox heeft sinds november 2006 de majorettes onder haar hoede: "Twee jaar geleden telden we nog amper 6 leden. Onze reclamecampagne in de carnavalstoet en bij de scholen had succes. Nu dansen we met een hechte groep van 18 meisjes die wekelijks drie uur trainen. (Celine Lavaerts)
 

Waarschijnlijk is onze harmonie de enige vereniging die tot nu toe alle carnavalstoeten in Lommel heeft meegelopen.
Momenteel zijn wij nog de enige muziekvereniging in Lommel die marcherend op straat kan en wil komen.
Helaas wordt dit niet gewaardeerd door het organiserende Middencomiteit.
Eigenlijk vergelijken ze ons een beetje met de zon: vanzelfsprekend, gratis en voor iedereen.
Voor alle duidelijkheid; wij willen best deelnemen aan de carnavalsstoet, graag zelfs, maar dan wel tegen een eerlijke prijs.
Daarom namen wij op zondag 18 februari 2007 niet deel aan de carnavalstoet in Lommel.

 

De Verenigde Lutlommelaren organiseerden op maandag 19 februari 2007 hun 35ste kindercarnavalstoet. Jeugdprins Kenny en jeugdprinses Sacha zwaaiden hier de scepter. Rijen dik keurde het publiek deze prachtige stoet goed. Onze drumband, verkleed als Mexicaan, nam ook dit jaar deel aan deze stoet.

Op woensdag 24 januari 2007 ging de prinsenverkiezing van dienstencentrum St.-Oda in Overpelt door.
Met de steun van de Gezellen van Taxandria en hun carnavalsprinsen en jeugdprinsen werd in Sint-Oda het carnavalsgebeuren op gang getrokken. Voor de bewoners van Sint-Oda is dat altijd een schitterende bedoening en daar is een heuse pronkzitting met aanstelling van de eigen prinsen mee gemoeid. Op de tonen van onze tirolerkapel - al 20 jaar lang luisteren ze deze prinsenverkiezing op en werden daarvoor bedankt met een heus feestmaal - kregen Geert en Glenn van de gasten en Karen en Tommy van het personeel de zotskap omgehangen. Op vette dinsdag 20 februari trekt de stoet van Sint-Oda uit.
 

Traditioneel is de eerste activiteit van het jaar de algemene vergadering. Deze ging door op vrijdag 19 januari 2007.
Tijdens het voorwoord sprak onze voorzitter over het voorbije feestjaar waarin onze harmonie 105 jaar bestond en daardoor ook de Gouden Erepenning van de stad Lommel in ontvangst mocht nemen.
Ook Jan Loenders werd gevierd. Jan is 75 jaar muzikant en mocht de Cultuurprijs in ontvangst nemen voor zijn jarenlange inzet voor het Lommelse verenigingsleven.
Gerard wenste de mensen die het afgelopen jaar moesten afhaken wegens ziekte veel sterkte en een spoedig herstel.
Gelukkig kwamen er ook nieuwe mensen bij onze vereniging. Vooral onze majorettes zagen hun groep fors uitbreiden.
Een speciaal dankwoord ging naar Henri Michiels voor zijn inzet als lokaalverantwoordelijke.
Vervolgens las onze schatbewaarder het kasverslag en de begroting voor volgend jaar voor. Deze werden unaniem door de vergadering goedgekeurd.
Het activiteitenverslag werd voorgelezen en het voorlopig programma voor dit werkjaar werd voorgesteld.
Onze secretaris vond zijn werk toch iets te zwaar worden en daarom is het secretariaatswerk lichtjes verdeeld.
Na een rondvraag werd de vergadering besloten en kon de nieuwjaarsreceptie beginnen.

bottom of page