top of page

2005

2005-05-28 Opening Huis van de Stad (1)
2005-01-19 Carnaval SintOda (4)
2005-02-07 Karnaval Lutlommel (14)
2005-03-05 Heksentocht Kolonie (29)
2005-06-05 Niederburg Optreden (21)
2005-06-17 Voetbal Lanciers (2)
2005-07-10 Sportfeesten Niederburg Fruhshoppen (3)
2005-07-10 Sportfeesten Niederburg Fruhshoppen (2)
2005-07-10 Sportfeesten Niederburg Fruhshoppen (10)
2005-07-10 Sportfeesten Niederburg Misviering (5)
2005-09-16 Septemberfeesten Kienavond (20)
2005-09-17 Septemberfeesten Concert Lommel (6)
2005-09-16 Septemberfeesten Kienavond (4)
2005-09-04 Marshappening Maaseik (35)
2005-08-24 Fietstocht (20)
2005-08-20 Opening Kermis (8)
2005-09-17 Septemberfeesten Optocht drumband (1)
2005-09-17 Septemberfeesten Concert St.-Huibrechts-Lille (3)
2005-10-02 Nationaal Koningschieten Rodt Optocht (3)
2005-10-02 Nationaal Koningschieten Rodt Begeleiding Koningen (8)
2005-10-02 Nationaal Koningschieten Rodt Biermuseum (2)
2005-11-19 Cecilia Erasmus (1)
2005-11-19 Cecilia Erasmus (8)
2005-11-19 Cecilia (12)

2x Niederburg

Op de laatste dag van het jaar, zaterdag 31 december, werd er nog eens duchtig gefeest. Stijn Van Broekhoven en Ivo Martens tekenden voor een prima organisatie van onze nieuwjaarsparty. Samen met vrienden en familie werd de overgang gevierd van oud naar nieuw en dit tot in de vroege uurtjes.

Op zaterdag 10 december 2005 speelde onze harmonie een kerstconcert in de kerk van Lommel-Centrum.
Zoals in vorige kerstconcerten werd ook dit jaar weer een zangkoor uitgenodigd om samen met de harmonie deze Kerst muzikaal te vieren.
In een eerste gedeelte zong jeugdkoor "De Barrekietjes" olv Ann Martens. Precies door het jeugdig enthousiasme van de leden werd dit een optreden alsof het een engelenkoor was.
Als intermezzo las Hanne Brusselaers het gedicht "De Kerstman" voor, geschreven door Annie M.G. Schmidt.
Na dit stukje poëzie mochten onze muzikanten zich opstellen voor hun concert.
Aan het einde van dit concert kwam er een bedankwoordje van onze voorzitter, waarna iedereen kon meezingen tijdens de gezamenlijke uitvoering door koor en harmonie van "Nu zijt Wellekome" en "Stille Nacht".
Het concert werd gepresenteerd door Marieke Timmermans.
Na afloop werd iedereen uitgenodigd om, met een glühwein of warme choco, gezellig na te praten in ons lokaal.

Op de repetitie van de majorettes op donderdag 24 november werd er afscheid genomen van Fabienne Wayaffe.
Lange tijd was ze verantwoordelijke van de majorettes. Wekelijks konden zij op haar steun rekenen.
Nu heeft Fabienne besloten om het na al die jaren wat rustiger aan te gaan doen en de fakkel door te geven aan iemand anders. Fabienne bedankt voor jou jarenlange inzet.

Het jaarlijks Ceciliafeest was op zaterdag 19 november 2005. 
Met onze majorettes, drummers en muzikanten trokken we op pad, voor een eerste cafébezoek bij de Seppenherberg. Omwille van de verkeersveiligheid trokken we via de Eindestraat hier naar toe.
's Middags aan de koffietafel ging Giel Stinckens, deken van Lommel, ons in het gebed voor. De stad Lommel werd vertegenwoordigd door  burgemeester Louis Van Velthoven.
Drie nieuwe leden vertoefden dit jaar voor het eerst in ons gezelschap; nl. Leen Weckx (clarinet), Ann Jansen (saxofoon), Monique Konings (clarinet).
Na het middageten was er een muzikale rondgang door de centrumstraten met bezoek aan taverne Erasmus en discotheek Postiljon.
Ons avondfeest werd ook dit jaar verzorgd door traiteur "Het Oventje".
Voor de muziek zorgde DJ Jasper, en dit tot in de vroege uurtjes/

Vrijdag 11 november 2005 was er de herdenking van de wapenstilstand. Naar jaarlijkse gewoonte werden de oud-strijders, burgemeester en schepenen, alsook afvaardigingen van de brandweer, politie, civiele bescherming en de Lommelse jeugd, opgehaald aan het raadshuis en in stoet naar de dekanale kerk van Lommel-Centrum gebracht. Na de misviering werden er bloemen en kransen neergelegd aan het monument voor de gesneuvelde oorlogsslachtoffers. Dan ging het terug in stoet naar het raadshuis waar de genodigden een receptie werd aangeboden.


Wapenstilstandsdag herdenkt doden van alle oorlogen. Op 11 november 1918, na vier jaar harde strijd, sloten Duitsers, Fransen en Engelsen de wapenstilstand af, het officiële einde van de Eerste Wereldoorlog. Om 11 uur precies ging het staakt-het-vuren in. De strijdende partijen ondertekenden de overeenkomst in een treinwagon, die nog steeds op dezelfde rail staat, in het Franse Compiègne. De oorlog had aan 8,5 miljoen mensen het leven gekost. Zo'n 30.000 Belgische soldaten sneuvelden, 6.000 burgers lieten het leven. Sinds 1919 geldt 11 november als officiële Belgische feestdag. Elk jaar herdenken honderden oud-strijders hun gesneuvelde kameraden. Momenteel zijn nog zo'n 30.000 oud-strijders uit de Tweede Wereldoorlog in leven. Elf november is ook de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog, in mei '45. Om geen afbreuk te doen aan het officiële huldebetoon aan de helden van den IJzer, werd besloten met wapenstilstand in één keer alle doden van alle oorlogen in de wereld te herdenken.

Ons vijfde eetfestijn op zaterdag 15 oktober 200 was weer een groot succes. Meer dan 250 mensen zaten dit jaar aan tafel voor de lekkerste gerechten. Iedereen kon proeven van een lekkere spaghetti, lasagne, videe of een halve haan met frieten.

 

Zondag 2 oktober 2005 was er het Nationaal Koningschieten in Rodt bij St. Vith. Onze drumband trok er samen met onze vrienden van de Sint-Jozefsgilde uit Lommel-Kolonie naartoe. Voor deze verre verplaatsing moest iedereen al vroeg uit de veren. Voor de meeste onder ons was dat geen probleem en de sfeer zat er al vroeg in.
Na aankomst , volgde een kleurrijke optocht van alle gildes en schutterijen naar het feestterrein op de Tommberg nabij het biermuseum van Rodt.
In de namiddag mocht onze drumband de koningen begeleiden naar de schietstand waarna het twaalfde Nationaal Koningschieten kon beginnen. Na lang schieten werd uiteindelijk Guido Schoonjans van de St. Sebastiaansgilde uit Dilbeek nationaal koning.
De Sint-Jozefsgilde mocht de prijs in ontvangst nemen voor de grootste gilde / schutterij tijdens de optocht.

 

Op 16,17 en 18 september waren er onze jaarlijkse Septemberfeesten.
Op vrijdag was er een kienavond waar iedereen zijn kans kon wagen om één van de mooie prijzen te winnen.
Zaterdag was er een concertavond. De koninklijke fanfare "Vermaak na Arbeid" olv. Meli Renato opende deze concertavond. Een uitschieter in hun prachtig concert was zeker het werk Pequena Czarda met Pieter Pellens als solist op sax alto. Na hun geslaagd optreden was het de beurt aan onze eigen harmonie olv Karel Geboers.
Op de vlooienmarkt zondagnamiddag waren er weer tal van mooie en bijzondere koopjes. Onder een stralende najaarszon liet iemand er zelfs zijn eigen jas verkopen ....;-) 
Ondertussen trok onze drumband door de centrumstraten van Lommel. Wanneer zij in de late namiddag terug aan het lokaal kwamen, brachten zij een serenade voor onze voorzitter Gerard Van de Weyer en zijn vrouwtje Noëlle omdat zij die dag precies 40 jaar getrouwd waren.

Zondag 4 september 2005 ging de vijfde muziekhappening door in Maaseik. 
Enkele duizenden mensen keken naar de optocht van de muziekverenigingen door het centrum van Maaseik.
Acht korpsen lieten zich van hun beste kant zien en horen. 
Na de optocht was er een gezamenlijk optreden o.l.v. dirigent Theo Paredis. Met ongeveer 400 muzikanten werden er 2 marsen (Concordia en Jubileum 2000 van Wim Laseroms) en het Limburgs Volkslied samen uitgevoerd.
Hierna werden de prijzen uitgereikt door de juryleden (Nico Neyens, Argo Penné en JAM Peeters). De prijs van de stad Maaseik voor het beste korps ging naar KF Sint-Cecilia Kanne, Heidi Boonen van KF De Eendracht Hamont-Lo kreeg de prijs als beste tamboer-maître en Stefanie Roselle van KH Hoop in de Toekomst Lommel kreeg de prijs van de beste majorette.
Tijdens de optredens werd de reuze knapkoek gebakken. Een typisch streekgerecht dat op traditionele wijze wordt gemaakt en nadien uitgedeeld aan het publiek.

Ook dit jaar mocht onze harmonie de misviering opluisteren in de kerk van Lommel-Centrum op zaterdag 20 augustus 2005. Met deze traditie opent de harmonie traditioneel de kermis.
Na de misviering trok de harmonie, samen met drumband en majorettes, door de kermisstraten van Lommel.
Maandag 22 augustus was het tijd voor een heerlijke barbecue, die dit jaar verzorgd werd door traiteur "Het Oventje". Met ongeveer 95 personen schoven we aan voor een lekker stuk vlees en de lekkerste groenten. Niet alleen onze leden, maar alle buren uit de Frans van Hamstraat waren uitgenodigd. Ook Katarina en Anna-Lena waren aanwezig. Beide zijn lid van onze bevriende fanfare Rot-Weiss uit Niederburg en reisden speciaal voor deze kermisdagen naar Lommel. Na het eten was het tijd voor een streepje muziek met "De Amateurkes".
Woensdag 24 augustus vertrok de jaarlijkse fietstocht voor de twintigste keer over de kleinste paadjes en door de mooiste plekjes van Limburg. De fietstocht ging dit jaar naar kasteelbrouwerij "Ter Dolen" in Helchteren.

Deze zomer streek het televisieprogramma "Fata Morgana" neer in Lommel.
België bestaat 175 jaar en dat vieren we! Er zijn zoveel dingen waar we best trots om mogen zijn, alleen zijn we met z'n allen vaak te bescheiden om stevig uit te pakken met alles waar België geweldig goed in is. We gooien alle bescheidenheid over boord en tonen met trots waar België voor staat.
Sandra Kim had 5 prachtige uitdagingen voor Lommel:
  1. Breng een indrukwekkende nieuwe versie van de Brabançonne, uitgevoerd in rood, geel en zwart.
  2. Bouw een exacte blinkende kopie van het Atomium op een schaal van 1 op 25.
  3. Organiseer een wandelende tentoonstelling van 100 mensen en dingen die ons land groot hebben gemaakt.
  4. Trakteer elke bezoeker op een gratis puntzakje friet.
  5. Zorg voor één hooggeërde gast uit de koninklijke familie.
Stijn Lommelen en Griet Geerinckx gingen voor de ster met een wandelende tentoonstelling van 100 mensen en dingen die ons land groot hebben gemaakt. Ze kregen de hulp van enkele tientallen knutselende mensen. Eén ding staat vast: het was een kleurrijke tentoonstelling met veel figuranten en een waaier aan typisch Belgische onderwerpen. Van Suske en Wiske over Rubens en Claus. Manneke Pis en een authentieke Minerva. De Daltons waren er en koning Albert met koningin Fabiola. Chocolade, witloof en spruitjes en uiteraard ook bier. Sandra kende met plezier de ster toe en daarmee is Lommel officieel een vier sterren stad geworden!
Onze harmonie stelde op donderdag 14 en vrijdag 15 juli 2005 haar lokaal ter beschikking om deze wandelende tentoonstellingen in een definitieve vorm te gieten. 

Na de repetitie van dinsdag 12 juli 2005 trakteerden Mar en Rob Blauw de drumband met een drankje. Mar en Rob moeten helaas afscheid nemen van onze vereniging. Door de arbeidsomstandigheden van Rob zijn zij genoodzaakt om te verhuizen. Mar en Rob waren actief als muzikant, later ontdekte Rob dat zijn ware roots bij de drumband lagen. Ook in het bestuur liet Rob zich niet ongemerkt voorbijgaan, denken we maar aan het initiatief "Marsmuziek mag ook gezien worden", het opstellen van een vernieuwd instrumentenbeheer, ... Mar en Rob bedankt voor de jaren dat jullie bij ons waren. We hopen jullie nog dikwijls terug te zien op één van onze activiteiten. Vanwege de ganse harmonie werd hen een boek met de 100-jarige geschiedenis van onze vereniging overhandigt.
Hierbij wil ik een ieder van de drum (en natuurlijk bestuur en harmonie) nogmaals hartelijk dank zeggen voor de plezierige jaren die we samen hebben mogen meemaken. Ik was ook zeer verrast met het aandenken dat mij vanuit de
vereniging is geschonken en voel mij zeker vereerd omdat dit normaal niet de gewoonte was bij vertrek van een lid. Met het boek 100 jaar Harmonie zal ik zeker een blijvend aandenken hebben aan een tijd die ik en ook Mar niet snel
zullen vergeten. Wij hopen dat jullie met z'n allen erin blijven slagen plezier te houden in het muziek maken en dat de drum weer snel met nieuwe leden kan blijven optreden zoals een ieder dat graag wil. Soms gaat het allemaal niet zo snel als je zou willen maar met plezier in je hobby wordt veel goed gemaakt. Afscheid nemen doen we niet omdat ik toegezegd heb blijvend mijn lidgeld te betalen en ik hoop dan ook dat Luc mij op de hoogte houdt van alles wat er zich afspeelt in de vereniging. Daar waar het kan zal ik zeker binnenvallen of jullie opzoeken bij een optreden. 
Het ga jullie al goed en wie weet treden jullie nog eens op in mijn nieuwe woonplaats, je weet maar nooit.
Met vriendelijke groeten,
Rob en Mar Blauw

In mei 2004 was voetbalvereniging Blauw-Weiss uit Niederburg te gast in Lommel. Zij speelden toen een wedstrijd tegen de Lanciers. Naar aanleiding van de sportfeesten in Niederburg en de inhuldiging van hun nieuw sportterrein werden de Lanciers uitgenodigd voor een tegenbezoek. Tegelijkertijd werd onze tirolerkapel gevraagd om met hen mee te reizen. In het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 juli 2005 vertrokken ze dan ook samen naar Niederburg, met een tussenstop in het rijndorpje Boppard.. Zaterdagnamiddag speelden de Lanciers, aangevuld met spelers van onze vereniging, een wedstrijd tegen een ploeg van de brandweer uit Koblenz. Spijtig genoeg verloren ze deze match met 2-1. Zondagmorgen speelde onze tirolerkapel de eucharistieviering met aansluitend het frühshoppen. Bij dit alles werden de vriendschapsbanden met de mensen uit Niederburg nog eens stevig aangehaald.

 

Onze vaandeldrager André Cochet is Abraham geworden. Voor zijn 50ste verjaardag organiseerde hij een feestje op zaterdag 2 juli 2005 in onze harmoniezaal. Alle leden, vrienden en familieleden waren uitgenodigd. De drumband speelde voor André enkele verrassingsnummers. André, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Op vrijdag 17 juni 2005 kwamen alle sportievelingen van onze vereniging, en enkele sympathisanten, weer eens in actie. Al drie jaar op rij nemen ze deel aan het tornooi van de Lanciers op 't Wijerken. Ze speelden een vriendschappelijk partijtje voetbal tegen de Oud-Lanciers. Voor het eerst speelde er een vrouw mee in het elftal. We moeten Monique Konings dan ook hartelijk danken voor haar moedig optreden. Ondanks alle inspanningen en aanmoedigingen van de supporters, verloren ze toch met 3 - 1. Dat is een reden meer om er volgend jaar nog harder tegenaan te gaan.

In het weekend van 4 en 5 juni 2005 gingen de muziekfeesten van Fanfarencorps Rot-Weiss Niederburg door. Deze muziekfeesten kregen als titel "Fanfarenfest der 70er Jahre". Alle verenigingen met wie Rot-Weiss sinds de jaren 70 een vriendschapsband heeft werden uitgenodigd
Zaterdagmorgen vertrok de drumband met de bus richting Niederburg. Rond de middag gingen ze even de toerist uithangen in St.-Goar aan de Rijn, waarna ze doorreden naar hun eindbestemming. Bij aankomst, en na een stevig bord erwtensoep, werden de kamers verdeeld. Om 18 uur verzamelde iedereen terug in de feestzaal voor een optocht door het dorp. Wegens een overvol programma van de organisatoren moesten het avondoptreden worden ingekort. Dit drukte de pret niet want er werd nog gefeest tot in de late uurtjes.
Zondagmorgen 9 uur was het tijd voor ontbijt, de nachtmensen vonden dit iets te vroeg ;-).
De sportievelingen onder ons waagden zich nadien aan een fikse ochtendwandeling met een bezoek aan de uitkijktoren van Niederburg.
Na het frühshoppen  en een stevig middagmaal begonnen de middagoptredens in de feestzaal. Onze drumband trok een kleine ronde door het dorp waarna zij als eersten de concerten mochten openen.
Tijdens de andere concerten was er volop tijd om te verbroederen met onze Duitse vrienden.
Om 18 uur moest iedereen terug verzamelen om naar huis te rijden, al vonden sommigen dit veel te vroeg.
Met enige vertraging en met wat sanitaire problemen onderweg, geraakte iedereen moe, maar met een goed gevoel, terug thuis.

De openingsdatum van het nieuwe stadhuis in Lommel was al een paar keer uitgesteld. Op 28 en 29 mei was het dan eindelijk zover. Alle verschillende stadsdiensten verenigd in één enkel gebouw, dat is het doel van het nieuw administratief centrum. Architect Jo Crepain tekende een open huis dat door helderheid en met gebruik van veel glas, zowel voor bezoekers als voor gebruikers, een duidelijk gebouw is waarin iedereen zonder veel uitleg en bewegwijzering zijn weg vindt naar de verschillende diensten. Interieurontwerper Frans Van Praet tekende voor een karaktervol en ietwat eigenzinnig ontwerp, wat zeker geen doorslag is van een trendy interieur. Verschillende kunstwerken van Jef Geys benadrukken deze filosofie nog eens extra. Voortaan heet dit stadhuis dan ook "Huis van de Stad". Onze harmonie, en andere Lommelse muziekverenigingen, speelden de opening op zaterdag 28 mei 2005.

Op zaterdag 15 mei 2005 vierden Thieu Michiels en Mia Deckers hun gouden huwelijksfeest. Samen met familie en vrienden maakten ze er een fijne dag van. Wij wensen hen dan ook het allerbeste en nog veel geluk in hun verdere leven.

Dertig jaar geleden op 24 maart 1975 kwam Ann Martens (klarinettiste bij onze harmonie) voor het eerst piepen. Ann wilde dit vieren samen met vrienden, familie en collega's. Na de repetitie van vrijdag 1 april 2005 nodigde zij iedereen uit op een gezellig feestje in ons lokaal. Ann van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
 

Een traditie die de leden van de drumband al jaren weten staande te houden is éénmaal per jaar eens uitgebreid te gaan eten. Op zaterdag 12 maart 2005 trokken ze hiervoor, met 25 personen, richting Lommel-Barrier. Voor deze gelegenheid hadden ze restaurant "De Masquerate" uitgekozen. In een sfeervol ingerichte zaak kon iedereen zich tegoed doen aan de lekkerste gerechten van de menukaart. Nadien was het tijd voor een afsluitertje in taverne "Erasmus".

KWB Lommel-Kolonie, de stad Lommel en 300 vrijwilligers uit verschillende Lommelse verenigingen organiseerden op zaterdag 5 maart 2005 hun tweede heksenwandeling "Vloek over de Heuvelsche Heide". Op de griezeltocht van zowat 8 kilometer kwamen de circa 1400 deelnemers verschillende standen tegen bemand door heksen en duivels, op andere plaatsen waren er borrels en hapjes. De deelnemers vertrokken allen in groepen van ongeveer 150 personen. In de sporthal van de basisschool van Lommel-Kolonie werd deze tocht ingezet met de passende muziek van O Fortuna uit het Carmina Burana van Carl Orff. Onze harmonie bracht dit werk samen met de koren Het Daghet Heide-Heuvel en Noorderklanken Achel. De mensen van ambiancerestaurant Masquerate ondersteunden dit werk met duivelse vuurspuwers.

De Koninklijke Harmonie Sint-Jozef uit Kaulille bestaat dit jaar precies 100 jaar en vieren dus hun eeuwfeest.  Samen met VLAMO-Limburg Regionale Bond Noord organiseerden zij een Hafabra studieconcert. 
Dit studieconcert op zaterdag en zondag 26 en 27 februari 2005 werd gespeeld in cultureel centrum "De Kroon" te Kaulille. Verspreid over 2 dagen concerteerden er 11 muziekgezelschappen.
Deze concerten zijn niet verbonden aan een wedstrijd. Elke muziekmaatschappij kan één of meerdere uitvoeringen laten beoordelen door professionele of zeer ervaren muzikanten, met als doel de kwaliteit van de uitvoeringen te verbeteren. Voor de kwaliteitsbevorderende begeleiding stonden deze 2 dagen Laurens Hendrikx en Michel Vanderhoven. Onze harmonie speelde op zondagmiddag en liet het werk "Horizons" van Sven Van Calster beoordelen.

"Ik ben erg gelukkig want het zonnetje schijnt." Met dat zinnetje zetten de jonge prins Steven 1 en het Middencommiteit op zondag 6 februari 2005 een anderhalf uur durende, uitbundige stoet in gang. Duizenden mensen genoten van deze prachtige stoet. Ook onze harmonie was weer van de partij. De majorettes voorop, verkleed als "maagdelijke" engeltjes, gevolgd door drumband en harmonie verkleed als Mexicaan. Onze groep mocht dit jaar voor de prinsenwagen lopen.
Maandag 7 februari 2005 trok de kinderstoet van de Verenigde Lutlommelaren op Lutlommel. "We gaan uit de bol met een krentebol" was de leuze van jeugdprins Bert en prinses Vera. Onze majorettes en drumband gaven hier nogmaals het beste van zichzelf.

Op vrijdag 21 januari 2005 was er onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, voorafgegaan door de algemene vergadering.
Bij de opening wenste de voorzitter iedereen een vreugdevol en muzikaal jaar toe. Onze harmonie is nog altijd een groep die mag gezien worden en naar buiten kan treden; dit alles met eigen leden, zonder beroep te moeten doen op externe muzikanten. Wij zijn geen "Telefoonharmonie" aldus Gerard Van de Weyer. Om dit te kunnen bereiken is een goede opkomst op de repetities noodzakelijk, is er ook verjonging in het bestuur nodig en is het belangrijk dat zowel majorettes, drumband en harmonie als één groep worden gezien.
Onze penningmeester las het financieel verslag voor dat door de vergadering werd goedgekeurd.
Voor het overzicht van de activiteiten van 2004 verwees onze voorzitter naar deze website waar alle nieuwtjes en activiteiten terug te vinden zijn. De voorlopige kalender van 2005 werd overlopen en besproken.
Een dikke proficiat voor de 2 nestors van de harmonie, Jan Loenders en Jan Michiels, omdat zij op alle repetities van 2004 aanwezig waren.
Na enige problemen met onze vorige kleermaker zal voortaan de firma Beliën uit Hamont de uniformen van harmonie en drumband maken.
Na de rondvraag kon iedereen genieten van een hapje en een drankje op de nieuwjaarsreceptie.

 

Op Sint-Oda in Overpelt is carnaval jaarlijks een groot feest voor iedereen die met het dienstencentrum is begaan. Al voor de achttiende keer speelde het Tirolerorkest van onze harmonie op hun prinsenverkiezing. Deze verkiezing vond plaats op woensdag 19 januari 2005. Bij het personeel dragen verpleger prins Jurgen Davidts en opvoedster prinses Ilse Nouwen de zotskap. Voor de bewoners staan Bart (Berg 2) en Ilse (Wedel 4) op dinsdag 8 februari hoog op de prinsenpraalwagen die in kleurrijke stoet door de straten trekt.

bottom of page